Prestavljamo vam finaliste šeste sezone Slovenija ima talent

Prestavljamo vam finaliste šeste sezone Slovenija ima talent (foto: Facebook) Facebook
Vir: Lea
18. 12. 2016

Tekmovalci že šeste sezone šova Slovenija ima talent pilijo svoje nastope in upajo, da bodo prepričali strogo žirijo in gledalce ter postali zmagovalci, ki bi domov odnesli bogato nagrado, 50 tisoč evrov. Predstavljamo vseh deset finalistov, ki so nam povedali nekaj o sebi v upanju, da vas prepričajo in pridobijo vaš glas.

Isaac Palma

Rad bi pel svoje pesmi
Argentinec Isaac je v Slovenijo prišel po čistem naključju, kjer se je zaljubil in ostal. "Moje sanje so, da bi se nekoč postavil pred množico ljudi, zapel svojo pesem, takšno, ki bi jo ustvaril povsem sam, in pod odrom videl ljudi, ki v en glas pojejo mojo pesem in ob tem začutijo pesem tako močno kot jaz."

The Plut Family

Velika srečna družina
Štirje člani družine: Simona, Leja, Gašper in pridruženi član Gašper Hlupič, ki je nadomestil najstarejšo sestro Polono, so povedali: "Družinska vez bo vplivala na naše ustvarjanje na področju glasbe kot tudi na vsa druga področja v prihodnosti!"

Anja Šivic

Zaljubljena v ples
Anja Šivic si želi širši množici predstaviti ples ob drogu kot umetnost in porušiti stereotipe, ki veljajo za to zvrst. "V ples sem se zaljubila že kot otrok. S plesom ob drogu sem se pred nekaj leti srečala v domačem klubu, ki je kmalu postal moj drugi dom."

Aleksandra Vovk

Športnica in pevka
Aleksandra Vovk je 16-letna športnica, ki se za sprostitev ukvarja s petjem. "Moj prvi svet je šport, saj že deset let resno treniram namizni tenis. Moj drugi svet pa je petje. Ljudem bi rada dokazala, da se da več stvari, ki jih radi delamo, uspešno početi."

LED motion

Pomagali bi mladim plesalcem
Za plesno skupino LED motion so štiri leta trdega dela, od študije giba do razvoja oblek, ki funkcionirajo tudi pri akrobacijah, in programiranja, vse to pa so združili v popolno plesno predstavo. "Naše poslanstvo je navdihniti mlade kreativne upe, z morebitno zmago pa financirati prenovo kreativnega centra in dati štipendije tistim, ki si sicer treningov ne bi mogli privoščiti."

David Matići

S pomočjo glasbe prebolel izgubo očeta
David Matići se je z glasbo začel ukvarjati zaradi izgube očeta. "Glasba mi je pri 16 letih pomagala prebroditi šok, ki je takrat prizadel vso družino. Medtem sem si nabiral izkušnje pri različnih projektih različnih žanrov ter se mnogo naučil."

Batista Cadillac

Najboljša prijatelja v glasbi
Matija in Urban sta povedala: "Na najino srečo vsak od naju vidi v drugem najboljšega prijatelja, oba pa vidiva največje veselje v glasbi. V obdobju šolanja to ni bila največja sreča najinih staršev. Vseeno so nama doma omogočali dostop do zakladnice glasbe, prek katere sva začela raziskovati in iskati svoj glasbeni jaz, dokler nisva zbrala poguma, da se v tem preizkusiva tudi sama."

Eva Gorenc

Resno bi se ukvarjala s petjem
Eva Gorenc je pevka, ki je združila pop in opero. "To, da se imam priložnost pokazati v finalnem nastopu, je še en korak bližje temu, da se lahko začnem resno ukvarjati s petjem in poskusim čim bolj razviti svoj potencial."

Luka Sešek

Neizmerno ljubi glasbo
Luka goji neizmerno ljubezen do glasbe: "Sem fant, ki ima že od malih nog prav posebno vez z glasbo. Ob njej se smejem, jokam, sem vesel, žalosten. Svojega življenja si brez glasbe sploh ne predstavljam."

WildArt

Prijatelja v glasbi
Timotej in Lenart sta prijatelja, ki neizmerno uživata v rokovski glasbi. "Ko sva izbirala glasbo, sva odkrila skupno ljubezen do roka in do 2Cellos in tako sva tudi prišla do šova talentov."

Priporočamo