Preverite, kje počitnikujejo znani Slovenci!

Preverite, kje počitnikujejo znani Slovenci! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
16. 6. 2017

Nekateri prisegajo na telovadbo in prehranske dodatke, drugi na zdravo prehrano ali pa kar dobre gene. Naši znani obrazi so nam zaupali nekaj skrivnosti za lep poletni videz in kam se radi odpravijo na poletni oddih.

Za postavo skrbi s fitnesom in prehranskimi dodatki

Lani so se vsi ukvarjali z Wernerjem in njegovimi belimi kopalkami, v katerih se je fotografiral na dopustu na Maldivih, kamor tako rad zahaja s svojo družino.

Priznati je treba, da je zelo postaven, to pa je rezultat trdega dela. "Redno telovadim in hodim na fitnes, vsaj petkrat na teden že leto in pol. Poleg redne telovadbe je zelo pomembno uživati omega-3, vitamine, magnezij, kalcij in se pravilno prehranjevati – vse nasvete okoli dobim v trgovinah protein.si. Redno obiskujem trgovino v Postojni in vsakič izvem kaj novega: na primer, moški imamo v glavnem problem s trebuhom in vsakič, ko se pregrešimo s hrano, se maščoba kopiči prav tam. Ali pa, da moški pozabljamo, da je naš testosteron po 40. letu v upadu in na temu ne posvečamo veliko pozornosti, zato so mi svetovali, da zaužijem testosteron buster, ki spodbudi telo, da spet intenzivno proizvaja testosteron. Moram reči, da so se trebuh in boki resnično zmanjšali v enem tednu brez čudežnih tablet ali posebnih diet. Torej, za dober in fit videz sta zame pomembna telovadba ter obisk trgovine protein.si, kjer ugodno nabavim vse vitamine, minerale in tisto, kar telo nujno potrebuje, da bi pravilno delovalo."

Tudi Werner pravi, da ima zelo občutljivo kožo, zato redno uporablja zaščito za sonce. "Redno uporabljam sončno kremo Munay. Imam zelo občutljivo kožo za sonce in se mi je skoraj redno pojavljala alergija, odkar sem odkril to kremo, pa teh težav nimam več." Letos so bili za prvomajske počitnice na Hrvaškem pri Wernerjevih starših. "Konec junija pa končno letimo na Maldive in tam ostajamo tri tedne. Moja zadnja uspešnica Tam nekje mi je življenje spet obrnila na glavo, tako kot mi ga je pesem Ne gane me. Za menoj je v slabih dveh mesecih ogromno dela, intervjujev, TV-oddaj, snemanje videospota ... tako da sem z energijo že v rdečem in komaj čakam, da se odpravimo na Maldive," sklene Werner.

Pri ohranjanju postave ji pomagajo dobri geni

Saša Lendero

Priljubljena pevka Saša Lendero vedno navdušuje s svojo naravno lepoto in svežino. Posebnih ritualov ali priprav za poletje nima. "Moram priznati, da ne telovadim, rada pa plavam in vozim kolo. Preprosto nisem tip za telovadbo. Le glede prehrane sem zadnje čase bolj pazljiva in uživam bolj zdravo hrano. To pomeni, da se izogibam beli pšenični moki in jo nadomeščam s pirino, trudim se uživati veliko sadja in zelenjave. Odpovedala sem se hitri hrani, kot so pice in bureki. Prav tako sem se odpovedala sladkim pijačam in raje pijem vodo, to pa zato, ker zelo sladkosnedna in se sladicam ne morem upreti, pa tudi sicer mislim, da si včasih moramo kaj privoščiti. Tako sladke kalorije raje pojem, ne popijem. Malo pa mi verjetno pri ohranjanju postave pomagajo tudi dobri geni," pravi Saša, ki se je pred kratkim vrnila s prvega dopusta v toplih krajih. "Tudi glede nege kože nimam nobenih posebnih priprav na poletje. Res pa je, da imam zelo občutljivo kožo za sonce in zelo hitro dobim alergijo, torej drobne rdeče pikice. To težavo že nekaj let uspešno rešujem z uporabo sončne kreme Munay, ki je izdelana iz naravnih olj, in nimam več težav." Čeprav so se letos že odpravili na rajski dopust na afriško celino, pa bodo poleti zagotovo še obiskali hrvaško obalo. "Najverjetneje bomo šli do prijateljev, katerih starši so se kar preselili na hrvaško obalo."

Na poletje se nikoli ne pripravlja

Nino Ošlak

Poletje in kopalke nikoli niso težava za postavnega glasbenika Nina Ošlaka, ki smo ga že večkrat lahko občudovali zgoraj brez. Pravi, da se nikoli ne pripravlja na poletje in da je ves čas v kondiciji in dobri formi. A kako mu to uspeva kljub natrpanemu urniku, saj dela kot glasbeni učitelj, pevec, avtor in producent? Nasmejan mladenič pravi, da je skrivnost v dobri organizaciji časa. "Ker veliko časa presedim v studiu pa tudi v avtu in v šoli, kjer poučujem, je šport nujna dejavnost skoraj vsak dan na mojem urniku. Če se le da, si vzamem vsaj pol ure na dan za gibanje – poleti tek ali kolo, pozimi fitnes. Seveda se kdaj zgodi, da tudi po dva dni ne športam, a večino časa sem aktiven vsaj vsak drugi dan." Posebnih priprav na poletje nima, saj je zagovornik tega, da je na prvem mestu predvsem dobro počutje. "Šele potem so to ideali, ki nam jih mediji na takšen ali drugačen način vsiljujejo na vsakem koraku," dopolni. Dodaja še, da je prav glasba tista, ki ga je naučila tovrstne discipline. "Pri klavirju je bilo treba že na začetku pridno, vestno vaditi. In te vztrajnosti me je gotovo naučila glasba, pa tudi šport, saj sem v otroštvu treniral košarko, tenis in še kaj. Bistvo pa je v tem, da si znamo dobro organizirati čas čez dan. In ja, da ne bo pomote, tudi pri meni ima dan samo 24 ur in včasih se zgodi, da se ne izide vse tako, kot bi si želel. A če vnaprej dobro načrtuješ, se skoraj vedno najde tiste pol ure, vsaj za krajši tek."

Majsko morje ji je najlepše!

Maša Merc

Nekdanja miss Slovenije in mamica dveh sinčkov Maša Merc uživa proste trenutke, ki jih lahko preživi z družino na morju. Čez prvi maj so tako bili v Rovinju, med poletnimi počitnicami pa jih čaka odkrivanje Dalmacije. "Vsako leto se odpravimo na hrvaški otok Cres in jadranje po Kornatih, pa tudi s kolesi na najvišje vrhove Goric, Sisa in Orlinja. Aktivno preživljanje počitnic je pri dveh otrocih vedno na prvem mestu," doda Maša. "Staš je prvič jadral pri osmih mesecih. Veliko pa smo tudi že potovali z avtodomom. Oba otroka na jadranju neverjetno uživata, in dokler vem, da imam pri roki vse, kar potrebujem, me ni strah. Tudi razdalje, ki jih izbiramo, niso dolge, tako da smo vedno nekje blizu obale, če bi se morda kaj zgodilo," pojasni Maša. "Sicer najraje preživljam čas na morju zunaj turistične sezone. Otok takrat ni preplavljen s turisti, kot je recimo julija in avgusta. Všeč sta mi zasebnost in mir na plažah. Kadar pa se želimo umakniti, se odpravimo na nekoliko oddaljene puste plaže. No, tudi te so že odkrili turisti, tako da je maj res najlepši mesec za preživljanje počitnic."

Letošnje poletje bo vozičkala

Manca Špik

Mlada mamica Manca Špik priznava, da že nekaj časa ni bila na dopustu. "Letos so vsi moji vikendi delovni, tako da dopusta ne bo. Glasbeniki smo poleti zelo zasedeni, veliko je prireditev na prostem, veliko je veselic. Tudi Borut ima poleti veliko dela. Tako da bomo morje obiskovali med tednom: seveda bom nabrala nekaj D-vitamina na soncu, tudi z Lano bova zaplavali na morju, družinsko pa ne bomo šli nikamor. Šli bomo malo na Bled in na Obalo. Čakamo, da bo Lana malo večja, da bomo lahko tudi kam poleteli. Za glasbenike je zatišje novembra, ko si nabiramo moči za veseli december, in takrat bomo verjetno šli v bolj tople kraje." Manca je že kmalu po porodu imela svojo staro, vitko postavo, a pravi, da je za to zaslužna Lana. "Telovadim ne, ker preprosto nimam časa, res pa veliko hodim na sprehode z Lano. Štirikrat na teden prehodim 10 kilometrov, kar pa je tudi telovadba." Za brezhibno in lepo polt pa Manca obiskuje posebni salon. "V Estetiki Medart poskrbijo za mojo lepo in sijočo kožo, kjer jo nahranijo, da je mladostna."

Pripravili: Eva Jandl, MIMA