Preživeli smo dan z violinistko Anjo Bukovec

Preživeli smo dan z violinistko Anjo Bukovec (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
9. 1. 2017

Anja Bukovec je violinistka, katere temperament in strast do ustvarjanja umetnosti ji dajeta pečat tako v domačih kot mednarodnih vodah. Njeni dnevi so pestri od jutra do večera kot repertoar zvrsti, v katerih se giblje ..., od čiste klasike do orientalskih melodij, ki so ji po njenem pripovedovanju v zadnjem času še posebno prirasle k srcu.

8.00
Vstanem in pozdravim muco Gino, ki me že pelje k svojemu krožniku. Najprej zajtrk zanjo, potem se lotim svojega – mešanice ovsenih kosmičev, semen, sadja in sojinega mleka. Zraven se prileže džezva nepogrešljive dišeče črne kave ...

9.30
Vzamem si čas za telesno vadbo, ob lepem vremenu pa to zamenjam za sprehod po svežem zraku, ki mi prevetri glavo. Uživam v gibanju.

11.30
Začnem z vajo, včasih sama, drugič s pianistom ali kakšno drugo glasbeno skupino, s katero sodelujem. Čas učenja je zame najdragocenejši. Če sem na vaji v mestu, se včasih oglasim v trgovini z notami in malo 'pobrskam', kaj je novega.

14.30
Ponavadi me želodček že prej opozarja, da prazna vreča ne more stati pokonci. Kosilo za naju z Andrejem večinoma pripravim sama – imam srečo, da imava oba rada zdravo prehrano, od zelenjave in polnozrnatih izdelkov do dobrega mesa ali rib ... z obvezno tablico črne čokolade na koncu.

16.30
Ponovno čas za delo in vajo. Včasih ob popoldnevih tudi poučujem, vzamem si tudi čas za odgovarjanje na elektronsko pošto, študijo novih skladb, pripravo materiala za seminar ...

19.30
Čas, da se dan zaključi – pripravim večerjo, skuham kakšen dober čaj, z Andrejem si ogledava kakšen dober film ali se pogovarjava, v roke vzamem tudi kakšno zanimivo knjigo. Po večernem umirjanju se odpravim spat, včasih si privoščim še masažo ..., potem si želim le še tople postelje.

Neja Drozg

Priporočamo