Pri Ivoni doma po njeni operaciji prsi!

27. 7. 2015

Po tem, ko je barovka Ivona o operaciji prsi prvič spregovorila prav na Novinem zapeljivem slikanju z barovkami, se ji je velika želja naposled le uresničila. In ker je pretekli četrtek pred televizijskimi kamerami dobila novo košarico, jo je Nova obiskala na domu in pogledala, kako okreva.

Srečali smo se pred njenim stanovanjskim blokom, ko je Ivona prav počasi prišla po stopnicah. Navadno izredno energična 20-letnica je bila zdaj veliko bolj umirjena in videlo se je, da je njeno telo prežeto z bolečino, kar pa pravzaprav ne preseneča, saj smo se z Ivono srečali niti ne polnih 24 ur po operaciji. »Prvi dan po operaciji me ni nič bolelo, danes pa mi je delalo težave dvigovanje iz postelje. Mami mi mora pomagati pri nekaterih stvareh, recimo pri dvigovanju iz postelje, odpiranju vrat, danes me je celo hranila, ker me je tako bolelo,« je povedala Ivona in dodala, da se zaradi bolečine boji tudi kihanja in kašljanja. »Imam antibiotike, ki jih moram jemati na 12 ur, in protibolečinske tablete, ki naj bi jih jemala vsakih osem ur, ampak se jim raje izognem, ker nočem piti toliko zdravil,« nam je povedala Ivona medtem, ko se je previdno namestila na sedežno garnituro v dnevni sobi, ki je v teh dneh postala njena glavna destinacija. Poleg mame pa je Ivona veliko pomoči v prvem dnevu po operaciji dobila tudi od sosedov. Med mamino odsotnostjo so jo namreč razvajali s kosili in s tem, da so ji pomagali pri vsakodnevnih opravilih, ki jih zdaj ne more opraviti.

Ivona nam sicer ni mogla pokazati brazgotin od operacije, saj se tega predela še ne sme dotikati, nam je pa zato pokazala svoj kompresijski modrček, ki ga bo morala nenehno nositi prvi mesec dni po operaciji. »Ves čas ga moram nositi, tudi ko grem pod prho. Prvi teden se lahko namreč umivam le do pasu, na predelu prsi pa se lahko le previdno obrišem,« je povedala Ivona, ki se je prav zaradi tega že zelo veselila svojega prvega pregleda v ponedeljek, ko je na Fabjanovi kliniki lahko prvič skočila v bazen in tudi videla končni izdelek.

Kljub bolečini pa Ivona priznava, da ji največ preglavic dela spanje. »Ker navadno spim na trebuhu, imam zdaj veliko težav, saj moram vso noč spati na hrbtu. Težko je biti v enem in istem položaju, zato ponoči velikokrat vstanem. Zdaj imam res težave s spanjem, pa še smrčati sem začela,« je v smehu dodala simpatična Ljubljančanka, ki se v tem tednu poslovno že odpravlja v Beograd. »Moje potovanje v Srbijo je povezano s poslovnim dogovorom s Sorajo iz šova Big Brother. Morda se bo ta termin zaradi operacije kaj prestavil, ampak gotovo grem. V Beogradu naj bi ostala deset dni, bomo pa videli, kako hitro bomo naredili to, kar smo si zadali,« je povedala Ivona in dodala, da nam več podrobnosti o sodelovanju s srbsko divo še ne more povedati.

Po prihodu domov se je najprej najedla

Ivona je bila predprejšnji četrtek pri kirurgu naročena ob 7.45, ko so tudi začeli priprave. "Najprej me je kirurg porisal, spila sem tablete ... Vse to je trajalo približno 45 minut. Operacija je trajala nadaljnjih 45 minut, potem pa sem spala do petih popoldne. Nato me je asistent kirurga odpeljal domov, tako da sem bila okrog šestih že na domačem kavču," pojasnjuje in dodaja, da se je po prihodu domov najprej močno najedla. "Ker sem morala biti za poseg tešča, sem bila zelo lačna. Tudi zaspati nisem mogla, ker sem se po anesteziji zbudila tako spočita, kot bi spala tri dni skupaj," je še povedala.

KAJA MILANIČ, foto: Primož Predalič