Pridružite se akciji Nasmehni se!

Alya (foto: Urška Košir) Urška Košir
2. 10. 2014

Morda bo prav vaš obraz krasil enega izmed 10 velikih plakatov v centru Ljubljane.

Namen umetniškega projekta Nasmehni se je pripeljati nasmeh na slovenske ulice in pokazati ljudem, da kljub časom in okoliščinam ali pa prav zaradi njih, obstaja tisoč in en razlog za smeh.

Akcijo je uradno podprla tudi Mestna občina Ljubljana, velike fotografije nasmehov oz. smejočih se obrazov pa bodo ob prelomu leta dva meseca razstavljene ob Ljubljanici, na Prulskem nabrežju.

Kako sodelujete?

Zbiranje nasmehov se je začelo 1. oktobra, k prijavi pa so vabljeni vsi prebivalci Slovenije.

V akciji lahko sodelujete tako, da na elektronski naslov najnasmeh@gmail.com pošljete svojo fotografijo nasmejanega obraza (avtoportret ali portret), osebne in druge kontaktne podatke (ime, priimek, starost, naslov, elektronski naslov) in pripišete še, kaj vam pričara nasmeh na obraz.

Vsi prijavljeni prejmejo povratno elektronsko pošto, ki jo morajo potrditi z odgovorom, sicer sodelovanje ne bo možno.

Prijave se zbirajo do 15. oktobra, izmed vseh prijavljenih pa se bo v ožji izbor uvrstilo 10 posameznikov oziroma posameznic z najbolj simpatičnim nasmehom.

Vsi izbrani bodo nato prepuščeni v roke profesionalnim maskerjem, stilistom in priznani fotografinji. Njihove podobe – široko nasmejani portreti - bodo konec leta objavljeni na veliki razstavi v centru Ljubljane, skupaj z desetimi znanimi obrazi, katerih fotografije so posneli že predhodno.

Med vsemi najbolj simpatičnimi nasmehi pa bo množica preko Facebooka in emaila izbrala tudi 'naj nasmeh', ki bo prejel privlačne nagrade s strani pokroviteljev.

Ob otvoritvi razstave 20. novembra 2014 bo slavnostni dogodek, na katerem se bodo slike tudi prodajale na dražbi, denar pa se bo za otroke pod okriljem Zveze prijateljev mladine zbiral tudi preko sms donacij. Razstava bo trajala do 20. januarja 2015.

Več o projektu si lahko preberete na spletnem naslovu www.najnasmeh.si in na www.facebook.com/najnasmeh.