Prijatelji o mladi Melanii: "Bila je navadna, preprosta punca!"

Prijatelji o mladi Melanii: "Bila je navadna, preprosta punca!" (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
30. 1. 2017

Melania Trump, ki je v petek tudi uradno postala prva dama ZDA, je bila nekoč Melanija Knavs. Bila je del ljubljanske družbe, klape, ki je skupaj žurirala in se prevažala z vespami. Kako se je spominja Denis Papič, ki je danes uspešen poslovnež v medijskem svetu, ko je prišla na praznovanje njegovega 18. rojstnega dne? 

"Bilo je v letih med 1986 in 1990. Takrat sem bil del družbe, ki se je redno dobivala, skupaj žurirala in se prevažala po Ljubljani z vespami. Naša stična točka je bila takratna diskoteka Turist, kjer smo se družili in prirejali zabave. Te so bile prijateljske. Del te družbe je bila tudi Melanija Knavs, a tudi drugi danes znani Slovenci."

Se morda spominja, s kom je bila Melania takrat v zvezi?

"Tega se ne spomnim, a mislim, da ni bila. Z nikomer ni hodila. Sploh pa je bilo takrat tako, da če si punco nekajkrat peljal s svojo vespo, je že bila kar tvoja punca in sta hodila. Pa ni bilo ponavadi nič resnega, še poljuba ni bilo," se spominja Denis, ki je takrat praznoval 18. rojstni dan. Šlo je za zaključeno družbo in zasebno zabavo v prostorih nekdanje diskoteke Super Li v Bizoviku pri Ljubljani. "Povabil sem okoli sto ljudi. Bilo je zelo zabavno, Milan Gačanovič je na primer organiziral modno revijo, to so bili res njegovi začetki. Spominjam se, kar je razvidno s fotografije, da je bila na zabavi tudi Melania, saj je bila del družbe.

Spominjam se je kot zmerne, zadržane, prijazne in zabavne punce. Takrat je hodila na srednjo oblikovno šolo. Ne vem, ali se je že ukvarjala z manekenstvom, zdi se mi, da jo je ravno takrat odkril fotograf Stane Jerko, tako da je bila takrat verjetno na začetku manekenske poti. Bila je dostopna in zelo prijazna, a je zaradi zadržanosti delovala morda malce hladno, vendar pa je bila zelo komunikativna."

Bila je nekaj posebnega

Na isti zabavi je bil tudi Mitja Sojer, danes priznan frizerski mojster, večina pa ga pozna pod vzdevkom Mič. Danes je resen poslovnež, ki dokazuje, da je striženje las umetnost in hkrati dober posel, saj je prek franšizinga s svojimi saloni prisoten v Srbiji, na Hrvaškem in Češkem, hkrati pa ima akademijo Mič Styling, kjer se izobražujejo bodoči frizerji. Mitja se omenjene zabave sicer ne spominja, a se spominja, da so se veliko družili z omenjeno družbo, seveda tudi z Melanio. "Bila je navadna, preprosta punca, nič takega, kar zdaj želijo narediti iz nje. Bila je zabavna, simpatična in luštna. Seveda smo vedeli, da je na začetku manekenske poti, saj smo sodelovali na tekmovanjih, kjer je ona sodelovala pri kakšnih revijah. Delala je profesionalno, korektno, kot vse druge punce. Ni se 'metala ven' ali da bi bila kaj zelo posebnega. Spominjam se, da je tekmovala za Obraz leta, in tega, da so jo opazili tujci, ki so hodili k nam gledat modne revije. Bilo je tako: če je tekmovalo 20 punc, je bila ona med tistimi, ki jih opaziš. Bila je nekaj posebnega."

Melanio strigel vse do odhoda v Milano

Del te družbe je bil tudi Sašo Mali, danes znan in priljubljen ljubljanski frizer. Melanie se zelo dobro spominja, saj je bila del njihove družbe. "Bila je zelo prijazna in fajn punca, prava Sevničanka, malce zadržana. O njej res lahko povem same lepe stvari. Sicer pa sem bil tudi njen frizer. Pri meni se je strigla kot stranka, strigel pa sem jo tudi na dogodkih. Ko je tekmovala za Obraz leta, leta 1992, sem jo ostrigel. Nato je zasedla drugo mesto, prvo pa Martina Kajfež. Nikoli ni bila zahtevna stranka, ampak se je prepustila mojemu občutku in vedno je bila videti zelo dobro. Zelo dobro smo delali! Potem je odšla delat v Milano in sem izgubil stik z njo."

  • Nekoč dostopna, danes ne
    Melania Trump je bila po besedah nekdanjih prijateljev iz ljubljanske družbe, katere del je bila, zelo dostopna, a danes ni več tako. Danes je del svetovne elite in kot ameriška prva dama je zanimiva za vse svetovne medije. Oči vsega sveta so bile vanjo uprte tudi ob nedavni prisegi njenega soproga Donalda Trumpa kot predsednika ZDA in na vseh dogodkih ter zabavah, povezanih s tem.

E. J.