Simona Vodopivec, Alenka Godec in Damjana Golavšek: Prijateljice že 30 let

Simona Vodopivec, Alenka Godec in Damjana Golavšek: Prijateljice že 30 let (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
7. 9. 2016

Simona Vodopivec, Alenka Godec in Damjana Golavšek nastopajo v priljubljenem muzikali Mamma Mia!, ki se je z novo sezono vrnil na odre. Dekleta so tudi v resničnem življenju dobre prijateljice, saj se poznajo že skoraj 30 let, odkar so bile sošolke na srednji glasbeni šoli.

► Kako se dekleta razumete med seboj?

Simona: Razumemo? Rade se imamo in res smo na isti valovni dolžini. Lepo je, ker se lahko smejimo in jokamo skupaj, od veselja ali pa žalosti.

Alenka: Naša skupna valovna dolžina ima idealno linijo.

Damjana: Razumemo? Dihamo skupaj!

► Kaj je tisto kar vas združuje?

Simona: Spoznale smo se prek glasbe, ki je naša močna skupna točka; smo pa dozorele tudi v ženske s podobnimi pogledi na svet in življenje.

Alenka: V prvi vrsti nas je ponovno združila glasba, a čeprav je glasba močna stvar, le-ta za naše vezi nikakor ne bi bila dovolj in tudi Mamma mia z nami tremi se ne bi zgodila, če ne bi bilo še nekaj več od glasbe. Povezale smo se tudi po osebni plati, in če dobro pomislim, so se naše poti prepletale že od nekdaj. Morda ne tako intenzivno kot zdaj, a so se.

Damjana: Ljubezen in delo.

► Kaj vse počnete skupaj kot prijateljice?

Simona: Veliko manj, kot bi si želele. Največ se seveda družimo zaradi predstav. V zadnjem letu je to pomenilo, da smo prebile več časa skupaj kot pa s svojimi družinami. Rade si privoščimo dobro kosilce, klepet, piknik na domačem vrtu. Ko ne bomo več toliko na odru, sem prepričana, da bomo še marsikaj doživele skupaj.

Alenka: Preprosto se imamo rade in spoštujemo druga drugo. Izmenjujemo si izkušnje, mnenja, včasih imamo presneto resne pogovore, spet drugič se znamo popolnoma odklopiti in smejati najbolj neumnim rečem. Zavoljo Mamma mie se seveda družimo bolj intenzivno kot kdaj prej, pa tudi toliko starejše smo in zato trdno odločene, da bomo naše vezi negovale, ne glede na to, kaj nas še čaka. Veste, najti tako sorodno duše je neprecenljivo in z leti se tega še toliko bolj zavedaš.

Damjana: Vse, kar delajo prijateljice. Klepetamo do onemoglosti, skupaj se smejimo, jočemo, pijemo kave, jemo, si delimo oder. Laže bi naštela, česa ne delamo skupaj.

► Ste se kdaj že skregale?

Simona: Redno se kregamo, katera bo plačala kavo.

Alenka: O ja, smo. Katera bo plačala kavo. Ampak zdaj smo že pri tem nekako usklajene. Spomin nam še dobro služi in si kar dobro zapomnimo, katera je častila nazadnje. Ampak lepo se imamo skupaj!

Damjana: Ne.

Tekst: Barbara Majič