Primorski olimpijci v Luki Koper

Srebrni olimpijec Vasilij Žbogar je užival v sončnem pogledu na koprski zaliv z okolico. (foto: Luka Koper) Luka Koper
Vir: Story
10. 11. 2016

Vrhunski slovenski športniki iz Primorske - jadralec Vasilij Žbogar, kajakašica Špela Ponomarenko Janić ter jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol - so pred dnevi doživeli prav posebno čast, saj so obiskali gospodarsko eno od najrazvitejših podjetij v državi, Luko Koper.

Vrhunski primorski olimpijci Vasilij, Špela, Tina in Veronika so se varno opremljeni in zavarovani povzpeli kar 36 metrov nad pristanišče.
Dekleta so nam razkrila, da je tako kot pri športu treba biti vztrajen tudi pri delu, da dosežeš zastavljene cilje.
Med premagovanjem stopnic do končnega cilja so olimpijke z veseljem spremljale delo v Luki Koper, ki nikoli ne miruje.
Po spremljanju prihoda olimpijskega kontejnerja v pristanišče so primorski olimpijci zavihali rokave ter pomagali pri varnem raztovarjanju največjih pripomočkov, ki so jih uporabljali na igrah v Braziliji.

V Luko Koper je namreč prispel kontejner, v katerem je bila športna oprema olimpijcev, predvsem jadralcev, ki so se avgusta udeležili olimpijskih iger v Riu de Janeiru in nas s svojimi uspehi zelo osrečili. Ob tej priložnosti je Luka Koper naše varovance, srebrnega jadralca Vasilija Žbogarja, kajakašico Špelo Ponomarenko Janić ter jadralki Tino Mrak in Veroniko Macarol, povabila na prav posebno vrtoglavo doživetje oz. na eno od najbolj nenavadnih točk v koprskem pristanišču. Peljali so jih namreč na eno od največjih kontejnerskih dvigal v pristanišču, na 36 metrov višine, kjer so si lahko ogledali proces natovarjanja zabojnikov na ladjo.

"Noro, kaj naj rečem. Doživetja se ne da opisati. Delo, ki ga delavci opravljajo na teh dvigalih, je res vrhunsko in zahteva polno mero natančnosti. Luka Koper je podjetje, ki ima svoj prostor na svetovnem zemljevidu, zato sem vesel, da sem lahko delil tako lepo izkušnjo tudi z drugimi dekleti, ki s trdim delom že dokazujejo, da jih v prihodnje čaka vrhunska športna prihodnost. Tudi sam sem vesel, da vrhunskim športnikom to podjetje v dobrem in slabem stoji ob strani ter nam pomaga, da v dobrih razmerah dosegamo vrhunske rezultate ter da ime Slovenije in Luke Koper z veseljem predstavimo na različnih koncih sveta," nam je razkril Vasilij, ki kar ni mogel verjeti, na kakšni višini morajo delavci pristanišča delati in vse izpeljati z veliko natančnosti. Izvedeli smo, da je bil primorski kvartet vrhunskih olimpijcev navdušen nad presenečenjem odgovornih, ki so jim prikazali, kako njihova športna oprema potuje po pristanišču, ter jim pokazali, do katere točke v morju bodo v prihodnjih letih podaljšali prvi pomol. Prav tako so jim zagotovili, da se bodo lahko že prihodnje leto povzpeli na dve novi, še večji kontejnerski dvigali, ki lahko pretovarjata največje kontejnerske ladje, ki plujejo po svetovnih morjih.

Napisal Alojz Petrovčič
Fotografije Luka Koper

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story46/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 46/2016

Story 46/2016, od 10. 11. 2016