Primož Brezec: Obiskali so pravljično mesto

Primož in Nada Brezec (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
15. 8. 2011

Košarkar Primož Brezec, ki od lani igra v Rusiji, kjer je junija zaključil sezono, si je z družino privoščil zasluženi oddih. Z ženo Nado in hčerko Niko so najprej uživali v Grčiji, nato pa še v Miamiju, kjer imajo tudi stanovanje.

Primož, ki se je lani iz italijanske lige preselil k ruskemu prvoligašu iz mesta Samara, letos pa v klub Lokomotiv Kuban, je letošnjo sezono zaradi poškodbe gležnja zaključil predčasno, zaradi česar se je odpovedal tudi nastopu na bližajočem se evropskem prvenstvu v Litvi, svojo pozornost pa je med poletnimi meseci namenil družini, ki se ji med sezono posveča v redkih prostih trenutkih.

Tako se je z ženo Nado in njuno šestletno hčerko Niko v začetku julija za tri tedne odpravil na grški otok Kreta, kjer se jim je z družino pridružil srbski košarkar Nenad Krstić, ki prav tako igra v Rusiji, a za Primožev konkurenčni klub iz Moskve. Tam so večino časa preživeli na plažah in si ogledovali turistične znamenitosti, po končanem dopustu pa so se odpravili še čez lužo, natančneje v Miami, kjer imajo tudi stanovanje v znamenitem mestu Miami Beach.

Tam so na oddihu vsako poletje po končani sezoni, dokler se Primožu avgusta ne začnejo klubske priprave, Nada pa se s hčerko kdaj vrne tudi med letom. “Tukaj imamo stanovanje, ker smo želeli imeti en dom tudi v Ameriki, kjer smo živeli 10 let in kjer se je Nika tudi rodila.”

Tudi tu so svoj prosti čas preživeli na dolgih peščenih plažah, prav tako so obiskali znameniti park Disney World v Orlandu, kjer je seveda najbolj uživala prav mala Nika. Spoznala je vse pravljične junake iz Disneyjevih risank, kot so Miki Miška, Racman Jaka, Pluton in drugi, se zabavala v pravljični deželi, dobila pa je tudi priložnost, da se preobleče v pravo princesko iz risanega filma Aladin.

Tridnevni izlet v Orlando so izkoristili tudi za obisk starih prijateljev, košarkarskih kolegov, ki jih je Primož spoznal med igranjem v Ligi NBA, in Nadinih študijskih kolegov, saj je v Ameriki diplomirala in nato magistrirala.

Na Miami so še posebej navezani, saj mesto, ki nikoli ne spi in je poznano po pestrem življenjskem stilu, ponuja vse mogoče. Tamkajšnja prestolnica je znana pred­vsem kot meka plastičnih operacij, saj na ulici redko srečaš človeka, ki lepotnega kirurga ne bi obiskal vsaj enkrat, kar pa Nade sploh ne moti.

“O plastičnih operacijah nimam mnenja, za zdaj me ne mikajo, nimam pa nič proti. Če pa se nekdo za to odloči, je njegova osebna stvar. Vsak ve, kaj je zanj najboljše.” Prav to ji je v ameriškem načinu življenja najbolj všeč - ljudje so bolj sproščeni in se ne obremenjujejo z drugimi, kar pa pripisuje predvsem temu, da tam živi veliko različnih ljudi iz različnih kultur.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story