Primož Dolničar prisega na domače in lokalno

Primož Dolničar prisega na domače in lokalno (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Lady
23. 1. 2018

Ljubitelji kulinarike so se na kosilu v Delavnici Primoža Dolničarja razvajali ob nežnih in brezgrešnih okusih izbranih slovenskih jedi. Kuharski mojster je spet dokazal, da je domača lokalna hrana lahko zelo dobra, raznolika in estetska.

Na dogodku, ki ga je pripravil kanal 24Kitchen v sodelovanju s Primožem Dolničarjem, je bil premierno predstavljen tudi koncept prihajajoče oddaje Nova balkanska kuhinja z Bozhano, ki od konca novembra navdihuje gledalce na 24Kitchen.

Kulinarično užitkarsko popoldne je bilo odeto v prijetno druženje ob hrani, ki je še danes v marsikaterem pogledu skupna nekdanjim državam bivše juge. Zato je televizija 24Kitchen predstavila novo vizijo balkanske kuhinje in se družila z blogarji, novinarji, stilisti in kuharji iz Slovenije, Bolgarije in Srbije, združenimi pod imenom #BalCanDoit. Vsak chef – Bozhana Bochvarov iz Bolgarije in Vladimir Cvetković iz Srbije ter naš Primož Dolničar iz oddaje Iz vrta na mizo – je pripravil svoj meni z upoštevanjem tradicije lokalnega.

Foto: Sašo Radej