Primož Forte o očetovstvu in snemanju Ene žlahtne štorije

25. 6. 2017 | Vir: Lady
Deli
Primož Forte o očetovstvu in snemanju Ene žlahtne štorije (foto: arhiv Lady)
arhiv Lady

Igralec Primož Forte je pri občinstvu zelo priljubljen, med snemanjem Ene žlahtne štorije pa je postal tudi očka. Pravi, da ga je priljubljenost njegovega lika in celotne Ene žlahtne štorije prijetno presenetila.

Primož je sicer rojen v Ljubljani, kjer je tudi študiral igro, sicer pa je član igralskega ansambla Slovenskega stalnega gledališča v Trstu. Poleg v gledališču občasno nastopa na televiziji in filmu ter sodeluje pri sinhronizaciji risank. Glas Strele McQueena v Avtomobilih je prav njegov. S svojo vlogo je očaral občinstvo, ko pa je med snemanjem postal še očka deklici Oliviji, so ga gledalci vzeli čisto za svojega.

Končalo se je snemanje Ene žlahtne štorije. Kaj vam je vloga v tej telenoveli pomenila?

Glede na to, da sem član v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu, ki je precej umaknjen iz slovenskega medijskega prostora, je sodelovanje v tako odmevni seriji zame pomenilo, da sem lahko opozoril nase kot igralec in poskušal ustvariti zanimiv lik. Če je ljudem všeč in ga sprejmejo za svojega, sem zadovoljen.

Primož Forte

Vas čakajo že novi projekti ali si boste vzeli kaj prostega časa? Boste šli z dojenčico tudi na kakšne počitnice?

Načrtoval sem tako, da bi bil poleti lahko čim več časa s svojima puncama, Olivijo in Tino. Nameravamo na morje, takoj ko bo Olivija dovolj stara. Seveda se je zdaj, ko sem zvedel, da se avgusta nadaljuje snemanje Štorije, vse to malce spremenilo, ampak še vedno upam, da bomo v prvih mesecih skupaj preživeli čim več časa, ker pozneje, jeseni, ko se spet začne gledališka sezona, ne bo več veliko časa za skupna druženja.

Vaša hčerka Olivija bo kmalu stara en mesec. Ste se že navadili drug na drugega? Ponoči veliko vstajate?

Olivija nama je obogatila življenje, je najina princeska. Tudi zelo je pridna, ponoči kar pridno spi. Za zdaj!

Primož Forte

Kako bi opisali Olivijo, kakšen otrok je? Pa vi, ste se kaj spremenili zdaj, ko ste postali oče?

Hehe, najbrž je za vsakega starša njegov otrok najlepši, najboljši in vse naj. In prav je tako. Če me je spremenila, me je definitivno na boljše! Vsekakor pa nama je zapolnila življenje, ga nadgradila in še bolj popestrila.

Eva Jandl