Primož in Renata Peterka: Hiša že na prodaj

Vir: Nova
5. 3. 2012

Po ekskluzivni objavi novice, ki je izšla v sredo v reviji Lea, da se slovenski skakalni as in njegova žena, Primož in Renata Peterka, ločujeta, je novica vzplamtela po vseh medijih kot iskra v senu.

O resnosti situacije v družini Peterka priča tudi pismo, ki smo ga že dan za tem prejeli novinarji: »Spoštovani, zaradi izčrpanosti in psihičnih pritiskov so danes v bolnišnico v Begunjah sprejeli pomočnika trenerja slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih Primoža Peterko.

Primož Peterka do nadaljnjega ostaja na zdravljenju. Vsi skupaj Primožu želimo čim hitrejše okrevanje.
V izogib dodatnim pritiskom nanj in na njegovo družino vas prosimo, da z mislijo na njegove otroke ne skušate stopiti v stik s člani njegove družine. Vsa morebitna vprašanja pa naslovite neposredno name. Lep pozdrav, Tomi Trbovc, predstavnik za odnose z javnostmi.«

Cena ni previsoka

Hkrati s tem sporočilom in prošnjo pa je do nas prišla še informacija, da je naprodaj tudi hiša družine Peterka.

»Na robu zaselka, ob gozdu, zadnja hiša, prodamo lepo urejeno večjo enodružinsko stanovanjsko hišo, v kompletu podkleteno, v pritličju dnevna soba, kuhinja in jedilnica v enem prostoru, povsod po tleh keramika, izhod na pokrito teraso na JV strani hiše, delovni kabinet, stopnišče in sanitarije, v zgornji etaži večja spalnica, dve večji otroški sobi, večja in ena manjša kopalnica, garderoba, greznica, dostop cca. 100 m makadama, ogrevanje CK na olje, cisterna 3000 l, vseljivo po dogovoru,« piše na spletni strani portala Nepremičnine.net.

Primož in Renata sta se očitno dogovorila, da bosta prodala svojo hišo, v kateri sta uživala kar nekaj let skupaj s svojimi tremi sončki. Na pomoč spet  pokličemo 'strokovnjaka za peterkologijo', ki nam je takoj potrdil, da gre za hišo znanega para, ki se po 17 letih skupnega življenja na žalost ločuje. »Vidi se, kako je vse pospravljeno, to je tisto, o čemer sem vam že govoril. Renata je natančna in vse v hiši ima svoje mesto. Hiša je lepa, nedvomno tudi vredna denarja, za katerega se prodaja, ne nazadnje sta Renata in Primož vanjo vložila veliko dela in truda,« nam še pove družinski prijatelj, ki je tako kot vsi drugi blizu znanemu parčku pretresen zaradi odločitve, da po toliko letih skupnega življenja nista več zmožna živeti skupaj.