Primož Kozmus: Rad se razvaja na Manžanu

Mitja in Tatjana Butul v družbi vrhunskega športnika Primoža Kozmusa in njegove družine. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
13. 11. 2015

Vrhunski slovenski športnik Primož Kozmus je pred dnevi v krogu svojih prijateljev končal bogato športno pot.

Med njimi je tudi družina Butul iz Kopra, s katero Primož že leta goji prav posebno prijateljstvo. "Na Domačiji Butul na Manžanu nad Koprom je bilo med pripravami in tekmovanji v Kopru in na slovenski obali tudi veliko športnikov. Med njimi tudi nekaj olimpijskih prvakov ter dobitnikov medalj na olimpijskih igrah, svetovnih prvenstvih ... Športniki radi izberejo Manžan in prijetno vzdušje na Domačiji Butul za najzahtevnejše priprave na največja športna tekmovanja. Do zdaj je Manžan obiskalo že kar 13 dobitnikov olimpijskih medalj.

Med temi zagotovo najvidnejšo mesto pripada enemu od najboljših slovenskih športnikov vseh časov, olimpijskemu in svetovnemu prvaku Primožu Kozmusu, ki je pred dnevi zaključil svojo izjemno športno kariero," nam je razkrila Tatjana Butul in nadaljevala: "Začetki Primoževe športne kariere segajo v Koper in na Manžan.Na koprskem atletskem stadionu je na atletskih tekmah, ki jih je organiziral Atletski klub Koper, ki ga že dolga leta vodi Mitja Butul, kot za šalo premagoval mladinske državne rekorde. V Koper in na Manžan je Primož vedno rad prihajal. Tu je našel mir, tudi ko se je pripravljal na tekmovanja v članski kategoriji in ko se je povzpenjal na svetovni vrh. Med pripravami na Manžanu sem osebno skrbela zanj in je tako kot veliko drugih športnikov iz velikega dela sveta postal eden izmed 'mojih' športnih otrok. Pomembno je povedati, da si stojimo ob strani v dobrem in slabem. Tako je bil z nami takrat, ko je bil najboljši na svetu, in tudi takrat, ko mu ni šlo najbolje. Vesela sem, da nas je Primož kot družino sprejel ter se pri nas počutil vedno kot doma. Tako je tudi naš Primož z veseljem dovolil, da si ga malo 'lastimo'. Pred dnevi sva se z Mitjo z veseljem odzvala njegovemu vabilu ter ga obiskala na slavnostni tiskovni konferenci v viteški dvorani Gradu Brežice, kjer je oznanil, da končuje športno pot. Mi ne glede na njegove športne odločitve še naprej ostajamo družinsko povezani in pravi prijatelji, tako s Primožem kot tudi z njegovo ženo Majo, s katero sta si ustvarila lepo družinico s hčerko Marijo Roso in malim Maksom, ki so nas in nas bodo tudi v prihodnje z veseljem obiskali na Manžanu."

Napisal Alojz Petrovčič
Fotografije Osebni arhiv domačije Butul

Značke: Primož Kozmus
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story45/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 45/2015

Story 45/2015, od 05. 11. 2015