Primož Peterka je o tem raje tiho, saj ve, da bi lahko prizadel svoje otroke

Primož Peterka (foto: Goran Antley) Goran Antley
31. 12. 2021

Nekdanji smučarski as Primož Peterka je dejal, da je imel v preteklosti kar nekaj slabih izkušenj z mediji, zato je o določenih stvareh raje molčal.

Živimo v svetu – v njem imajo pomembno vlogo novi mediji –, ki lahko človeka povzdigne, a nato tudi uniči. Ste bili vi žrtev tega sistema?

To mi je jasno. Mislim pa, da jaz nisem bil žrtev. Ko sem bil sam, to name ni vplivalo ne negativno ne pozitivno. To je del vrhunskega športa. Močno dvomim, da je to kdaj vplivalo name. Saj sem bil kdaj jezen ob kakšnih polresnicah ali zaključkih, k jih nekdo lahko napiše kar tako, ne da bi vprašal. Ampak sem se hitro privadil.

So se preveč vtikali v vašo zasebnost?

Kot sem rekel: o nekaterih stvareh nisem hotel in še vedno nočem govoriti. Večkrat mi je kakšen novinar sicer rumenega tiska rekel: »A ne boš povedal? No, prav, potem bomo pa sami napisali.« Dali so mi težko izbiro oziroma sem vedel, da bo v obeh primerih slabo.

Noben človek ni vsem všeč in nobenega ne marajo vsi. Zdaj imam družino in vidim, kako to vpliva na moje otroke. To je glavni razlog, da sem kdaj raje tiho.

Vir: Dnevnik.si