Primož Peterka: Prve informacije o zdravljenju

Vir: Nova
12. 3. 2012

Čeprav naši športniki dosegajo vrhunske rezultate, tako kot psihični zlom nekdanjega šampiona Primoža Peterke ni v medijih odmeval še noben uspeh.

Od njegovih zadnjih uspehov je minilo že precej časa, njegova priljubljenost pa očitno med ljudmi ni niti malo padla. Problematičen od nekdaj – najsi gre za vodilne v skakalni zvezi motečo pričesko ali pretirano popivanje še med aktivnim skakanjem – zgražanja ljudi nikoli ni bilo, kvečjemu usmiljenje, spodbujanje in podpora. In na isti način je Primož deležen podpore tudi v verjetno najtežjih trenutkih v življenju, ki jih doživlja letos.

Na bolje gre

Primož te dni torej preživlja v Begunjah, njegova družina, bližnji in daljni prijatelji ter oboževalci pa mu množično izražajo podporo za uspešno zdravljenje in za  vrnitve k družini in poklicu trenerja. Žena Renata je seveda najbolj prizadeta, zato se je umaknila iz javnosti in se posveča njunim otrokom in domu (hiša v Prebačevem je sicer naprodaj), v katerem so preživeli toliko srečnih let. O njeni stiski priča tudi to, da je na osmi marec ni bilo na ljubljanski tržnici, kjer njen oče prodaja cvetke in mu je ničkolikokrat priskočila na pomoč. Je pa ena od družinskih prijateljic Peterkovih izvedela, da je Renata v zadnjih dneh vseeno nekoliko boljše volje in da je to očitno posledica najnovejših novic s klinike.

Več v reviji Nova.