Primož Raspotnik: Otroku bom poskušal omogočiti najboljše

20. 9. 2012
Deli

Mali David je plod ljubezni med osebnim trenerjem Primožem Raspotnikom in odlično profesionalno fotografinjo Barbaro Zajc, ki gotovo veljata za enega izmed najlepših parov. Prihod živahnega podmladka je njuno življenje le še izboljšalo in utrdilo.

Postaven Primož zasije, ko govori o svoji dragi Barbari in malem Davidu, ki jima je s prihodom na svet povsem spremenil življenje. Starševstvo ga je navdalo z novim valom energije in večjim zagonom za stvari, ki so že prej izpopolnjevale njegov vsakdan.

"Zdaj imam nekoga, ki je povsem odvisen od mene, kar me še bolj motivira, da sem uspešen," doda Primož, ki ne skopari z lepimi besedami o svoji partnerici Barbari Zajc, o kateri pravi: "Barbara je izjemna mamica, saj neizmerno lepo skrbi za najinega Davida."

Očetovstvo je tudi Primoža spremenilo na bolje in ob novi vlogi ne občuti nobenega dodatnega pritiska, velik del skrbi za otroka namreč prevzame Barbara, ki se je v celoti posvetila vlogi mame in svojo kariero za nekaj časa postavila na stranski tir.

Primož ostaja v službi in vsakodnevno usklajuje svoje obveznosti osebnega trenerja z očetovskimi. Kljub napornemu urniku mu poklic omogoča fleksibilnost - vsaj dvourni premor v dnevni rutini - in takrat svoj čas najraje preživi z Davidom.

"Ko dobiš otroka, se spremeni dojemanje življenja in stvari, ki si jih pred tem imel za pomembne, izgubijo svoj namen. Ko se v tvojem življenju pojavi malo bitje, mu želiš omogočiti vse najlepše na tem svetu." Par je za zdaj odločen ostati pri enem otroku, a možnost za povečanje družine ali skok v zakonski jarem po Primoževih besedah obstaja.

"Za zdaj sva odločena, da ostaneva pri enem otroku. Barbara bo počasi spet začela delati kot fotografinja, saj se veseli nadaljevanja kariere. Še kar sva na koruzi, a nikoli ne veš, kaj bo v prihodnosti, morda naju čaka tudi poroka," še doda Primož in hkrati prizna, da sta sicer oba izredno karierno naravnana, kar je v tem času značilno za mlade družine.

Leto in pol star David je povsem hiperaktiven otrok in včasih se jima zdi, da ga poganjajo baterije. "Nikoli se povsem ne umiri in je vedno v pogonu. Najraje bi se igral, ko sva oba že povsem izmučena, in jokal ponoči, ko bi oba raje spala. A to vse potrpiš iz ljubezni," pripomni Primož, ki opaža tudi, da je David v tem pogledu podoben njemu, saj je bil sam kot otrok prav tako izjemno energičen.

"Vedno se mora nekaj dogajati, če se ne igramo, potem moramo nujno brati ali gledati risanke," še pojasni. Pri vzgoji ni strog, a vseeno ima neke nazore in vrednote, ki jih prenaša na Davida. Predvsem kar zadeva odprtost in poštenost, saj je zdaj v obdobju, ko začenja hoditi v vrtec, kjer se že pri igri z drugimi otroki lahko nauči prijazno deliti igrače. Sicer pa jabolko ne pade daleč od drevesa, saj je mali že pravi korenjak.

"Veliko ljudi mi reče, da je mali za svoja leta kar razvit, saj je izjemno močan in celo mišičast. Nekaj je gotovo treba pripisati genetiki, je le moj sin," v smehu doda guru fitnesa, ki pove tudi, da kljub vlogi osebnega trenerja ni tak ekstremist, da bi otroka silil v kakršnokoli prezgodnje ukvarjanje s športom.

Vseeno mu namerava šport približati, saj je vendarle tesno povezan z njegovim delom in načinom življenja, a vse-eno bo svojega otroka podpiral tudi, če bi si izbral kakšen drug hobi. Ko smo Primoža povprašali po tem, kdaj je David najbolj ljubek, nam je zaupal, da tik pred spanjem, ko skače po njegovem trebuhu. "Temu bi se lahko reklo že kar pravi 'deški ravs', saj mali skače po meni z vso silo. Še dobro, da sem natreniran in me ne boli toliko," v smehu pove Primož.

V dveh mesecih do popolne preobrazbe

V dveh mesecih se lahko z vadbo Fitness Intensity Circuit Training ali FITSYSTEMS telesno popolnoma preobrazite. Na tovrstno vadbo prisegajo svetovne zvezde, kot so Jeniffer Lopez, Gwyneth Paltrow, Madonna, Heidi Klum, Brad Pitt, Matt Damon.

K holističnemu fitnesu ali vadbi Holistic FitBody spadajo posebne dihalne in raztezne vaje, kickboks in boks na vreči kot vadba proti stresu ter krožna vadba, vadba z utežmi, vadba na trenažerjih, vaje z elastiko ali vaji z lastno težo. Poleg tega je velika uspešnica tudi vadba PERFECT ABS AND THIGHS, ki se izvaja na podlagi kombiniranih vaj na ravnotežnostnih ploščah z elastikami in lastno težo.

Vadba je namenjena oblikovanju nog, zadnjice in trebušnjakov. Novost v ponudbi pa je FITGOLFIST/GOLFISTKA - vadba, namenjena osebam, ki se rekreativno ali profesionalno ukvarjajo z golfom. Vadba se izvaja na posebnih napravah KINESIS, ki simulirajo naravno človeško gibanje, tako je možna simulacija vseh golfskih udarcev.

Napisala  Manja Plešnar, fotografije Barbara Zajc

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu