Primož Roglič je po letih 2019, 2020 in 2021 še četrtič zmagovalec Dirke po Španiji.
Primož Roglič je bil ves čas med vodilnimi kolesarji najboljši kronometrist, za njim pa je naporno tekmovanje. Poleg odlične priprave je pomembno, da kolesarji dobro in zdravo jedo ter spijo. Pri tako težkih preizkušnjah in v profesionalnem športu je vse načrtovano do zadnje podrobnosti.
View this post on Instagram
Športniki veliko jedo in pijejo že med samimi etapami, ki trajajo tudi do šest ur, pomembno pa je tudi, kaj pojedo pred in po tekmi. Zato profesionalne ekipe prav ničesar ne prepuščajo naključju - in imajo praktično vse s seboj. Tako da ni nobeno presenečenje, da to vključujei jedilni in kuharski tovornjak, kjer kolesarji pojedo vse obroke, od zajtrka do večerje.
Preberite še: Sin Tereze Kesovije končno odprl srce: "Takrat me nihče ni nič vprašal ..."
Seveda je na avtobusu tudi kuhinja, kjer kuhalnico vihti profesionalni kuhar, ki mora biti tudi odličen dietetik, tekmovalci imajo na voljo kavne avtomate ter seveda veliko jedilno mizo.
Povzeto po: Cosmopolitan.si
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču