Primož Roglič na treninge odslej skupaj s partnerko Loro in sinčkom Levom

Primož Roglič na treninge odslej skupaj s partnerko Loro in sinčkom Levom (foto: Adria Mobil) Adria Mobil
18. 7. 2019 | Promocijsko sporočilo

Dosežki ultra uspešnega slovenskega kolesarja Primoža Rogliča ne prihajajo brez veliko vloženega truda. Za njimi stoji veliko fizičnih, pa tudi psihičnih priprav. 

Rogličevi treningi bodo odslej zgolj nekoliko lažji, saj je z Adrio Mobil podpisal pogodbo  za enoletno uporabo najprestižnejšega integriranega avtodoma Adria Sonic. Slednji mu bo v veliko pomoč pri treningih ter ogledih najrazličnejših tras, ki jih opravi pred vsako zahtevnejšo dirko.

Primož Roglič tako postaja eden izmed pomembnih ambasadorjev blagovne znamke Adria, oz. kot so zapisali tudi na avtodomu »najboljši partner za vrhunske dosežke«.

8 let vrtenja pedal

Rogliča je v Adrii Mobil najprej sprejela generalna direktorica Sonja Gole s svojim najožjim timom ter mu ob prihodu iskreno čestitala za vse pretekle dosežke, še posebej pa izrazila navdušenje nad skupnim 3. mestom, ki ga je Roglič dosegel na nedavnem Giru d´Italia. Roglič je ob tej priložnosti spregovoril o svojih izkušnjah v kolesarstvu, ki si jih je nabral v zadnjih 8 letih, odkar vrti pedala.

Poudaril je, da je poleg telesne priprave, v katero sodi reden vsakodnevni trening, zelo pomembna tudi prehrana, nad katero bdijo strokovnjaki v njegovi zdajšnji ekipi, Jumbo Visma. Vendar pa je na koncu najpomembnejša glava – oziroma kot je povedal sam: »Po desetih dneh Gira smo bili vsi utrujeni, vse nas je bolelo. Razlika med kolesarji je le v tem, kako se lahko zmotiviraš in kam usmeriš misli. Sam vedno skušam odmisliti fizično bolečino, letos sem imel tudi želodčne težave, in se vedno osredotočati le na cilj – biti najboljši v danem trenutku, saj se zavedam, da trpljenje mine, rezultati pa ostanejo.«

Roglič se je spomnil tudi svojih začetkov v Kolesarskem klubu Adria Mobil, kjer je pridobil dragocene izkušnje in naredil pomembne korake v svet vrhunskega kolesarstva in kot pravi, bo klubu vedno hvaležen za te izkušnje, ki so mu omogočile prodor na svetovno raven. Obenem je pohvalil tudi organizacijo in izvedbo dirke Po Sloveniji, saj se tudi sam, kot udeleženec največjih svetovnih dirk, zaveda, kako velik in zahteven projekt je dirka Po Sloveniji.

Po podpisu pogodbe za enoletno uporabo avtodoma Adria Sonic so Rogliča povabili še v proizvodnjo med vse zaposlene, kjer mu je generalna direktorica Sonja Gole izročila ključe avtodoma.

Zdaj z njim tudi Lora in Lev!

Roglič je bil vidno zadovoljen: »To mi izredno veliko pomeni, saj bom sedaj lahko s svojo družino - partnerko Loro in sinčkom Levom - med ogledi tras in dirkami nasploh dejansko stanoval v avtodomu in to je zame ena velika skrb manj. Poleg tega pa se bom lahko še bolj osredotočil na izvedbo samih dirk in upam, da dosegel tudi vrhunske rezultate,« je še zaključil Roglič, ki v kratkem odhaja na tritedenske višinske priprave, nato pa na Dirko po Španiji.