Primož Roglič pred največjo preizkušnjo - starševstvom!

Lora je tudi na <br />letošnjem Giru <br />prejela nemalo <br />šopkov. (foto: Instagram) Instagram
Vir: Nova
17. 6. 2019

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je 'kriv', da je med Girom Slovenija dihala kot eno. Kolesar je na dirki po Italiji osvojil tretje mesto, po prihodu v domovino pa ga je v prestolnici pričakala velika množica ljudi, a pravo slavje je potekalo dan za tem, v Primoževem domačem Zagorju.

Ko se peljete v Zagorje, boste ob cesti opazili veliko rumeno kolo, ki je te dni obarvano v rožnato. Vse po zaslugi Rogliča, ki je na Giru v prvih dneh ponosno nosil rožnato majico, ob koncu pa si prislužil tretje mesto. Ob tem je kolesarski as povedal, da je bila borba težka in da je za vsako etapo dirke vsak dan dal od sebe 115 odstotkov.

Ob prihodu domov ga je v Ljubljani pričakala lepa množica ljudi, za pravo zabavo pa se je bilo naslednji dan treba zapeljati v Zagorje ob Savi. Najprej so ga v domačem Kisovcu z vodnim špalirjem pozdravili tamkajšnji gasilci ter kopica sokrajanov in prijateljev. Pozneje se je dogajanje preselilo v Zagorje, kjer so častnemu občanu pred Weinbergerjevo hišo na mestni ploščadi pripravili veliki sprejem.

"V posebno čast mi je priti v domači kraj. Ko ti sokrajani priredijo tak sprejem, je nekaj najlepšega, kar se ti lahko kot športniku zgodi,” je povedal Primož. Množica je bila obarvana v rožnato, poleg plakete pa si je kolesar prislužil še nekaj izvirnih daril. Od 21 krofov, število, ki ponazarja število etap na Giru, do torte, narejene iz pleničk, ki mu bo v prihodnjih mesecih prišla še kako prav.

Primož RogličS partnerico Loro namreč pričakujeta prvorojenca. Bodoča mamica je ob Primožu blestela, punca pa se brez težav kosa z mediji in pompom. Ob Primoževi odsotnosti tako sprejema nagrade, med drugim smo jo ujeli tudi na podelitvi nagrad za športnika leta, ob tem pa je glavna vez s kolesarjem. Dekle je včasih treniralo odbojko, tako kot njena mama, rada pa je tudi tekla na smučeh.

Prav šport je bil tisti, ki je Loro in Primoža tudi tesneje povezal, saj ga temnolaska spremlja na prav vseh dirkah. Kot je nekoč zaupal kolesarski as, jo postavi tja, kjer se dirka najbolj lomi, saj mu vlije še nekaj dodatnih moči. Lora je tudi v Zagorju stopila na oder in poudarila, kako vesela je, da je dirke konec, saj še enega dne brez Primoža res ne bi prenesla. Bodoča starša sta kar sijala od sreče, v naslednjih tednih pa se bosta spopadla s številnimi izzivi. Največji bo prav naraščaj, ki bo njun odnos še bolj obogatil.

Besedilo: Maja Muhič