Primož Roglič ’Rogla’ proslavil uspeh v domovini

Primož Roglič ’Rogla’ proslavil uspeh v domovini (foto: GORAN ANTLEY ) GORAN ANTLEY
Vir: Nova
21. 8. 2018

Slovenski kolesarski junak Primož Roglič, za katerega je v zadnjih dneh julija navijala celotna Slovenija, je doživel čudovit sprejem ob vrnitvi na sončno stran Alp. Prvi dan so njegov uspeh proslavili v Ljubljani, drugi dan pa še v rodnem Zasavju.

"Neverjetno," je prvo, kar je lahko izrekel Primož ob pogledu na množico, ki se je zbrala pod odrom in pristavil: "To se lahko primerja le z občutkom, ko sem vedel, da bom zmagal. V domačem kraju je praznovanje vedno nekaj posebnega." Kolesar, ki se je najprej ukvarjal s smučarskimi skoki, je svojo profesionalno pot na kolesu pričel šele leta 2012. "Po navadi sem na kolesu v svojem svetu," je iskreno priznal Primož ob slovesnosti v Zagorju ob Savi, kjer so mu podarili naziv častnega občana, ga razveselili s kopico slastnih krofov in za konec vse kronali s šampanjcem. Zasavci niso skrivali izjemnega ponosa ob uspehu slovenskega kolesarja, na obrazu Primoža in njegove punce Lore, ki ga ves čas spremlja in je del njegove ekipe, pa se je zrcalila utrujenost. V Sloveniji sta prebila manj kot 48 ur, potem pa sta že poletela naprej.

Stoji mu ob strani

Primoža na tekmah vedno spremlja tudi njegovo dekle Lora. Kot je pred časom povedal, jo vedno postavi na mesto, kjer verjame, da mu bo najtežje.

Besedilo: N. A. // Fotografije: Goran Antley