Princesa Diana tudi štiri leta po ločitvi še vedno nosila zaročni prstan

Princesa Diana tudi štiri leta po ločitvi še vedno nosila zaročni prstan (foto: Profimedia) Profimedia
26. 9. 2018

Princesa Diana ni želela, da bi bila njena sinova, princ William in Harry, še dodatno izpostavljena v medijih, zato je vse do uradne ločitve na roki nosila zaročni prstan.

Princ Charles in princesa Diana sta se razšla leta 1992, ločitev pa je zaključni epilog dobila leta 1996. Tudi po ločitvi pa je bilo na Dianinem prstancu še vedno mogoče videti zaročni prstan, prstan s katerim jo je leta 1981 zaročil princ Charles. Dianin zaročni prstan je veljal za enega najbolj posebnih in najlepših zaročnih prstanov, gre za 12 karatni safir, ki je obkrožen s 14 diamanti. Diana je s svojim zaročnim prstanom kršila kraljevo tradicijo, ker je prstan izbrala iz kataloga, namesto, da bi bil zaročni prstan izdelan posebno za njo kot je to navada na kraljevem dvoru.

Ko sta se Diana in Charles leta 1992 razšla, je prstan nosila vse do leta 1996, ko je bila uradno zaključena ločitev, vse zato, ker je želela pokazati, kako zelo spoštuje svoja sinova. Ko sta se Diana in Charles ločila je imel William deset in Harry devet let. Do njiju je želela biti še posebej uvidevna, zato je imele na vseh javnih dogodkih omenjeni prstan. Prstan je nosila tudi takrat, ko je Williama in Harryja obiskala na univerzi Eton, saj se je zavedala, da jo bodo fotografirali paparaci in bodo fotografije kasneje zaokrožile po medijih. Po uradni ločitvi prstana ni več nosila, videti pa je bilo, da se ji je močno oddahnilo, da ni več članica britanske kraljeve družine, s katero se nikoli ni najbolje ujela. 

Priporočamo