Pripravite si praznični puding, kot ga naredi Ana Žontar Kristanc

Pripravite si praznični puding, kot ga naredi Ana Žontar Kristanc (foto: Story press) Story press
Vir: Story
25. 12. 2016

V kuhinji simpatične Ane Žontar Kristanc bo kmalu zadišalo po prvih prazničnih jedeh, letos pa ji bo pri pripravi pomagal Timon. Malček se sicer zelo veseli sladkanja s čokoladnim pudingom, ki je kot nalašč za decembrske dni.

"Na žalost se nas bolezni še kar držijo, zato si praznične okrasitve po mestih še nismo ogledali. Smo si pa ogledali vso okrasitev v vasi, kar je na sprehodih skorajda nujno. Tudi pred hišo smo že postavili lučke, po drevesu jih je razpostavil Kristijan, pred vrata pa smo postavili zvezdo repatico. To je mamina tradicija, mi pa smo jo povzeli po njej," nam je zaupala simpatična kuharica, družinica pa trenutno čaka, da se zdravstveno stanje najmlajših članov izboljša, da se bo lahko odpravila v prestolnico, kjer si bo ogledala praznično vzdušje in okrasitev. Zaradi Timonove trebušne viroze ta teden slaščice niso prišle v poštev, zato bodo to nadomestili v naslednjih dneh, ko bodo začeli pripravljati domača božična darila. S Timonom bosta namreč pekla piškotke in sladice, konec tedna pa bo hiša polna otrok, ki bodo ustvarjali v kuhinji. Letos bodo praznična darila vsebovala domačo mešanico za praznični čokoladni puding, pri katerem bo Ani lahko pomagal tudi malček, ki je letos izbral recepte za obdarovanje. Video s pripravo recepta lahko najdete na blogu Anina kuhinja, mi pa objavljamo recept, da se vam bodo pocedile sline.

Praznična čokoladna mešanica za puding

Recept

Praznična čokoladna mešanica za puding

Čas priprave: 10-15 minut. Za en zelo velik kozarec mešanice.

Sestavine za domačo mešanico za puding:

  • 240 g koruznega škroba
  • 45 g kakava v prahu
  • 45 g mlečne čokolade
  • 1/2 zravnane čajne žličke soli
  • majhen ščepec cimeta
  • 200 g sladkorja
  • 20 g vaniljevega sladkorja

Sestavine za domači čokoladni puding za 4 porcije:

  • 500 ml mleka
  • 110 g mešanice za puding

Opis priprave čokoladne mešanice za puding:

Čokolado z dodanim navadnim in vaniljevim sladkorjem v multipraktiku zmeljemo v droben prah. V posodi dobro zmešamo vse sestavine za puding mešanico in jo prestavimo v kozarec, ki se lahko dobro zapre. Tako pripravljeno mešanico hranimo v hladnem in suhem prostoru.

Opis priprave za domač čokoladni puding:

Tri četrtine mleka zlijemo v manjšo posodo in jo damo na štedilnik na najvišjo temperaturo. Medtem ko se mleko v posodi segreva, preostalo mleko zlijemo v drugo posodo in vanj z metlico temeljito vmešamo domačo mešanico za puding. Tik preden mleko zavre, vanj počasi z metlico vmešamo zmešano čokoladno zmes in vsebino pripeljemo do vretja. Puding kuhamo še nadaljnjih nekaj minut in ga medtem skrbno mešamo. Tako pripravljenega pretočimo v kozarce. Postrežemo lahko toplega ali hladnega.

Napisala Nika Arsovski
Fotografije Story press

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story51/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 51/2016

Story 51/2016, od 15. 12. 2016