Prišel je Povodni mož, cunami, ki premami

Raiven in Jure Kopušar ter nenavadna izkušnja fotografiranja pod vodo. (foto: Foto: Primož Lukežič) Foto: Primož Lukežič
Vir: Story
1. 9. 2022

Zgodba, pod katero se je podpisal mojster besede Ambrož Kvartič, je odela Povodnega moža in Urško v nova oblačila ter ju preselila v digitalni svet družbenih omrežij.

V glavnih vlogah se vrtita glasbenica Sara Briški Cirman (Raiven) ter gledališki in filmski igralec Jure Kopušar, ki so ju v stranskih vlogah podprli vsestranski umetniški talent Luka Markus, raper Jose ter prekaljeni mački slovenskih muzikalov Maša Tiselj in Tanja Pečenko, predstavo pa zvočno in plesno podkrepi še 14-članski zbor.

“Zgodba spremlja Urško, mlado, lepo in priljubljeno dekle, radovedno in duhovito 'vplivnico v nastajanju', ki pa ni zadovoljna s svojim trenutnim življenjem. Na družbenih omrežjih sicer dosega celotno Ljubljano, a želi si doseči več. V želji po napredku zapusti težko pričakovani ples in se udeleži zasebnega dogodka, ki ga prireja karizmatičen in uspešen sodoben poslovni guru – povodni mož. Urški prodaja visokoleteče sanje, a dekle kmalu ugotovi, da v njegovem svetu ni vse tako, kot se zdi na prvi pogled,” razkriva producentka Vesna Starina v sodelovanju s svetovalko produkcije Dominiko Monte, ki je poskrbela za vrhunske kostume.

Ustvarjalna ekipa je režijo zaupala izkušeni režiserki Sari Lucu ter dramaturgu in asistentu režije Mišu Mićiću, na večdnevno avdicijo, ki je potekala februarja, pa se je prijavilo več kot 110 muzikala željnih umetnikov, tako iz profesionalnih kot amaterskih krogov.

“Iskanje ekipe za muzikal nikakor ni bil mačji kašelj. Poleg posameznikov z ustreznimi igralskimi, pevskimi in gibalno­plesnimi izkušnjami smo iskali ljudi, ki bodo medsebojno dobro sodelovali, v projekt vnesli tudi svoje kreativne ideje, k njemu pristopili poglobljeno in s srcem ter z nami soustvarili kakovosten in svež dogodek. S končno ekipo Povodnega moža sem izjemno zadovoljna in komaj čakam nadaljevanje kreativnega procesa. Prepričana sem, da bodo vse omenjeno opazili in začutili tudi gledalci, ko nas bodo počastili s svojim obiskom predstave,” se veseli režiserka Sara Lucu.

Veliko vlogo pri izbiri igralske zasedbe je imela tudi energična in produktivna glasbenica Neža Buh – Neisha, avtorica glasbe muzikala, ki ga bo v živo spremljal tudi njen rokerski bend. “Na podlagi 110 prijavljenih lahko rečem le to, da smo resnično pevsko talentirana dežela, saj je bilo težko poslati kogarkoli domov, kar pa je bil v resnici 'sladki problem', saj smo lahko izbirali med res dobrimi izvajalci. Seveda le dober vokal ni bil edino, kar bi bilo dovolj za sodelovanje, zato je glavne akterje določila optimalna kombinacija petja, plesa, igre in navsezadnje tudi osebne naravnanosti posameznika, kakšen odnos ima do sebe, sveta, soljudi in do dela v skupini, saj gre za ekipno delo, kjer mora skupina dihati kot eno.”

Produktivna Neisha nas je že maja razveselila z novim albumom, ki ga je pospremila s koncertom v Cankarjevem domu, ustvarjanje glasbe za muzikal pa je njen prvi takšen projekt. “Glasba v muzikalu predstavlja levji delež. Je tista, ki ga bo, seveda ob preostalih pomembnih dejavnikih, delala večnega in uspešno srečnega. Če ne bo tako, bomo zelo žalostni. (smeh) Muzikal je specifična forma, ki zahteva močan dramaturški lok, tako da se tej slikovitosti kot avtorica prilagajam, in sicer tako, da uporabljam različne žanre, instrumente, vse seveda v okvirih pop-rocka. Vse pesmi je treba postaviti v neko celostno strukturo, hkrati pa jih oblikujem tako, da funkcionirajo tudi samostojno in bomo lahko posneli konkreten album. To mi je bil tudi največji izziv in za zdaj nam gre odlično.”

Napisala: K. Š. /Fotografije: Patricija Zupanič, Primiž Lukežič

Nova Story že v prodaji

Story