Promenada in talentirani Popovi obrazi

Promenada in talentirani Popovi obrazi (foto: Žiga Intihar) Žiga Intihar
Vir: Nova
1. 10. 2018

Promenada, nedavna velika zabava televizij Pop TV in Kanala A, še vedno odmeva. Sploh njihova poteza, ko so na petih odrih nastopili tudi njihovi prepoznavni obrazi, ki so pokazali svoje glasbene talente.

Na odru pihal se je orkestru pridružil Peter Poles, ki je igral klarinet. Pa da ne boste mislili, da se je Peter pretvarjal, da igra. Voditelj je že v otroštvu obiskoval glasbeno šolo, kjer se je učil igrati klarinet. Pozneje je z velenjskim plehom hodil tudi na različna tekmovanja, kjer je osvajal celo medalje.

Nastopil je tudi igralec Reke ljubezni Tadej Pišek, ki je strnil svoje misli: "Tudi letošnja jesen se je začela s tradicionalno Promenado, ki je bila letos glasbeno obarvana. Ko so me povabili k sodelovanju pri pevskih točkah, sem bil seveda malo skeptičen, ampak kot igralec si pogosto postavljen v situacije, ki ti morda niso najbližje." Če je imel na začetku kanček treme, pa se je ta hitro razblinila: "Ko so mi povedali, da bodo z mano na odru prepevali še Lara Komar, Mojca Funkl, Ota Roš in Simon Vadnjal, sem vedel, da se nam obeta predvsem zabaven in smeha poln nastop," še strni svoje misli, medtem ko svojega nastopa raje ne komentira: "Kako smo se izkazali, pa bi morali povedati tisti, ki so nas poslušali – mi smo se imeli imenitno." Mi pa dodamo, da so bili odlični.

Od politike h kitari

Novinar informativnega programa Miha Kranjc, ki pokriva resne politične teme, nas je presenetil z brenkanjem na kitaro. Miha nam je povedal, da kitaro igra že 20 let in z nasmehom dodal, da samo za svoje oboževalce, to je njegova družina: "Če pa je na kakšni zabavi dolgočasno, tudi tam primem kitaro in zaigram kakšno kleno slovensko pesem." O nastopu na Promenadi pa pravi: "Bilo je zelo zabavno in neverjetno dober občutek nastopati pred toliko ljudmi."

Trio adijo

Na tolkalih sta se v družbi triangla, na katerega je igral novinar Janez Usenik, zabavala voditelja Slovenija ima talent Domen Valič in Sašo Stare. Najbolj zabaven dvojec te jeseni je poskrbel, da so bili tudi udarci po bobnu zabavni.

Besedilo: Maja Muhič // Fotografije: Žiga Intihar, Miro Majcen