Prvi stand up večer pred vrati

Vir: Nova
31. 1. 2011

Kako sklanjaš besedo smeh? Smeh, več smeha, STAND UP. In ravno slednjemu boste lahko priča v prvem polfinalnem večeru za največjo faco, stand up komika leta, ki se bo zgodil v četrtek, 3. februarja, ob 20. uri v Areni Play&Party v ljubljanskem BTC Cityju.

Znan je tudi estradnik, ki bo tokrat ob predstavnikih Kolosej Kinematografov, AM Ljubljana, Špas Teatra ter gostitelju Vidu Valiču v vlogi člana žirije. Glas za najboljšega bo podal eden izmed najboljših slovenskih vokalistov ta hip pri nas, Samuel Lucas.

Na Facebooku je v bitki za prvi polfinale prepričljivo zmagal Dejan Savić, ki se bo s preostalimi devetimi tekmovalci potil na odru Arene. Le prvi trije potujejo v veliki finale, kjer se obeta boj za bogate nagrade: stand up premierni nastop v Špas teatru, potovanje v London na ogled najboljših stand up komikov, skuter generic XOR 50 in izdelke Remington.

Vsi s humorjem, smislom zanj ali preprosto vsi, ki znate nasmejati vse okoli sebe, še vedno pridno snemajte filmčke, saj se drugi krog obeta že marca. 10 finalistov za prvi polfinalni večer: Stefan Šumanac - Šumi, Žan Papič, Sašo Stare, Aleš Lisac, Husein Šakanovič, Dušan Tomić, Tomaž Caserman, Dalibor Savič (izbor FB-publike), Mateja Grebenjak & Alenka Perhavec, Tellme Tamayo.

 

Ponovimo pravila igre za vstop v bitko, da postaneš stand up komik leta:


1. Najprej klik in ˝lajk˝ na spletni strani www.facebook.com/StandUpKomikLeta.

2. Posnemi svoj nastop, dolg dve minuti. Lahko s čimerkoli, samo da vključuje pojem snemanja v sliki in zvoku.

3. Video naloži na portal YouTube, njegov link pa objavi na zidu uradne Facebook strani Stand Up Komik Leta.

Izmed vseh objavljenih posnetkov bo žirija za vsakega od polfinalnih nastopov izbrala 10 kandidatov – tisti z največ ˝lajki˝ na Facebooku se v predizbor uvrsti avtomatično.

Na vsakem od polfinalnih večerov bodo izbrani trije kandidati, ki se bodo v velikem finalu potegovali za naslov stand up komika leta. Poleg devetih finalistov se jim bo kot deseti pridružil še tako imenovani ‘lucky loser’, ki ga bo žirija izbrala izmed vseh nastopajočih na predizborih.