Psička Jerneja Tozona mu sledi na vsakem koraku

Psička Jerneja Tozona mu sledi na vsakem koraku (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
17. 5. 2015

Tudi tokrat predstavljamo gosta oddaje Štiri tačke. Voditeljica Nataša Bešter je na klepet povabila pevca Jerneja Tozona in njegovo psičko Lili.

Nataša simpatičnega pevca Čukov pozna že več kot 30 let, saj sta z njeno hčerko Ano obiskovala isti vrtec. "Vsakič, ko ga srečam v Škofji Loki, se ga razveselim, saj je tudi po tem, ko je postal poznan in uspešen, ostal prijazen, skromen in preprost fant."

Zadnja leta ima Jernej zvesto spremljevalko, malo belo psičko Lili, ki je pasme jack russell terier. Zanje je značilno, da so živahni in polni energije od jutra do večera. Lili je stara šest let in zdaj se je že malo umirila, ko pa je bila še zelo mlada, je bila tako hitra in nagajiva, da jo je bilo težko ujeti. Ampak kmalu se je na Jerneja zelo navezala in zdaj mu sledi brez vrvice, kamorkoli gre. Tako je bilo tudi na snemanju, ko so se sprehajali v okolici Škofjeloškega gradu. Ni se prav veliko oddaljila od svojega Jerneja, zvesto mu je sledila na sprehodu, ko so ga spremljali s kamero. Tudi po tem, ko so se usedli ob kavi, je mirno čakala poleg njega in poslušala, kaj so se pogovarjali. Njene živahne in zvedave očke so seveda ves čas spremljale, kaj dela njen lastnik. Jernej ima veliko srečo tudi zato, ker ima družino, ki mu pri varstvu Lili zelo pomaga. Najbolj sestra Urška, saj mu priskoči na pomoč vedno, kadar ga ni doma. Pa ne le Urška, tudi starši in bratje z velikim veseljem popazijo in pocrkljajo malo Lili, saj jo imajo vsi radi.

Logan

Logan je prijazen, igriv, na človeka navezan mucek. Je pozitiven na levkozo, vendar brez kliničnih znakov bolezni, nima nobenih težav in je popolnoma veterinarsko urejen. Išče dom kot edini muc, razen če je tam družba proti levkozi cepljenih muc ali na levkozo pozitivnih muc. Oddaja se pod pogoji Mačje hiše (www.macjahisa.si).

Bombažka

Lepa in prijazna Bombažka išče dom. Zelo bi bili veseli, če bi s sabo lahko vzela svojega bratca Ogeljčka, na katerega je zelo navezana, on pa nanjo. Za njima je žalostna zgodba. Posvojena sta bila še kot mladička, po letu dni pa sta ostala brez doma. Oddaja(ta) se pod pogoji Mačje hiše (www.macjahisa.si).f