Psički Teje Gregorin najraje spita pri njej

Psički Teje Gregorin najraje spita pri njej (foto: Teja Gregorin) Teja Gregorin
23. 1. 2015

Veliki ljubezni naše najboljše biatlonke Teje Gregorin sta njeni psički. Kija, ki je bila tudi njena prva pasja ljubljenka, je pasme pritlikavi pinč in jo je dobila pred devetimi leti in pol, mešanka Ajka pa jo razveseljuje že dve leti.

P sički sta tudi njeni edini domači živali, saj zaradi prezasedenega urnika nima časa še za kakšnega ljubljenčka. Čeprav je Ajka v hišo prišla pozneje, ljubosumja ni bilo. Teja pravi, da se imata zelo radi in da sta zelo pridni, v isti sapi pa doda, da sta tudi zelo razposajeni. "Delujeta v tandemu, še zlasti pri neumnostih," se še pošali Teja.

Skupaj na Pokljuko

Psički jo občasno spremljata tudi na reprezentančnih pripravah, še največkrat na Pokljuki, kjer imata obilo možnosti za pasje vragolije. Ajka in Kija radi tečeta po snegu, lovita kepe snega. "Še najraje pa vidita, da se valjam z njima po snegu," hudomušno doda Teja. "Pretiranega mraza pa ne marata. Takrat se raje zatečeta v toplo sobo." Teja ima veliko tekem in priprav tudi v tujini, a ju tja ne vzame velikokrat, saj v vseh hotelih niso naklonjeni domačim živalim, pa tudi zaradi dolgih poti, ki so pri športu, kot je biatlon, neizogibne, Kija in Ajka raje ostaneta doma. Ko ni snega, se Ajka najraje igra z žogico, medtem ko se Kija rada poigra s hrano, preden jo poje. Veliko pasjega veselja je tudi poleti, ko se Teja z njima odpravi na morje. "Vodo imata zelo radi, tako da se hitro namočita in iz morja ponosno nosita kamenčke. V poletnih dneh na morju so neizogibni tudi sprehodi ob obali, ki jih obožujeta."

Igra se lahko spremeni v pretep

Psički pa se radi igrata tudi med seboj. Teja se spominja, da sta se nekoč tako zaigrali, da se je igra sprevrgla v pretep. "Ne vem, zakaj, mogoče je bila katera ljubosumna na drugo," še doda. Psička Ajka se rada druži tudi z drugimi psi, še najraje z večjimi pasmami, eden izmed njenih bližjih pasjih prijateljev je nemški ovčar Rex. Da sta Ajka in Kija majhni psički, je dobrodošlo, saj se, čeprav ima Kija svoje priljubljeno ležišče, Ajka pa malo sestavljivo hiško, najraje prikradeta k Teji na posteljo in tam dokončata spanec do jutra. Jutra z Ajko so zelo pestra, medtem ko Kija zelo rada dolgo spi in jo zjutraj le s težavo spraviš na sprehod.

Priporočamo