Punca Andreja Murka odhaja v Afriko

Andrej Murko in Kristina (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
21. 2. 2014

Po dobrem letu zveze sta Andrej Murko, zmagovalec šova Gostilna išče šefa, in njegovo dekle Kristina ugotovila, da si želita preostanek življenje preživeti skupaj. A že v kratkem bo njuna zveza doživela prvo resno preizkušnjo - Kristina se namreč za več mesece odpravlja na dobrodelno delo v Afriko.

Že ko sta se Kristina in Andrej odločala za skupno življenje, sta vedela, kakšna poklica sta si izbrala. Andrej je že od nekdaj zapisan gostinstvu, področju, kjer si v delo vpet od jutra do večera ob praznikih in dnevih, ko drugi uživajo v prostem času. Kristina pa se je odločila za področje medicine, kjer prav tako ne poznajo praznikov in urejenega delovnega časa. Tako sta gostinec Andrej in medicinka Kristina pripravljena sklepati kompromise in se prilagajati delu drug drugega.

Nobeno presenečenje zato ni bilo za Andreja, ko mu je njegova draga zaupala, da si želi za tri mesece oditi v Zambijo. V tamkajšnji bolnišnici bo še v družbi dveh medicinskih sester in treh zdravnic iz Slovenije reševala življenja in skrbela za bolne prebivalce.

"Trenutno zbiramo finančna sredstva, saj si moramo pot, bivanje in zdravila v celoti financirati sami. Vsak potrebuje približno dva tisoč evrov in seveda še prostovoljne prispev­ke, s katerimi bomo potem lahko pomagali tamkajšnjim prebivalcem. Več informacij najdete na spletni strani www.zambija2014.si, lahko pa povem, da se s tem že intenzivno ukvarjamo eno leto, prodajamo majčke, zbiramo sredstva, vse donatorje pa objavimo na spletni strani.

S sabo bo vsaka nesla še 30 kilogramov prtljage, zbiramo pa še medicinske pripomočke, rokavice, razkužila, obloge za rane, sterilni material in očala z dioptrijo. Rada delam z ljudmi in to je poklic, ki si ga želim opravljati v prihodnosti. Če pozneje ne dobim zaposlitve, se bom vpisala še na magistrski študij, vsekakor pa se v prihodnosti bolj kot v gostinstvu, kjer zdaj pomagam Andreju, vidim v zdravstvu," nam je zaupala Kristina, po novem diplomirana medicinska sestra.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 09/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 09/2014

Story Story 09/2014, od 19. 02. 2014