Raay, Darja Švajger in Jonas: Skregani sodniki

11. 10. 2011 | Vir: Nova
Deli
Sodniki Misije Evrovizije (foto: RTV Slovenija / Žiga Culiberg)
RTV Slovenija / Žiga Culiberg

Kot v vsakem televizijskem šovu do zdaj so se tudi v Misiji Evrovizija, ki jo predvaja televizija Slovenija, pojavili prvi konflikti. Zanimivo pa je, da ne med tekmovalci, temveč kar med sodniki!

Zanesljivo je razlog tudi dejstvo, da so za sodnike izbrali štiri tako različne značaje, da med njimi nastajajo tudi trenja in nestrinjanja. Medijski maček in čisto pravi posebnež, znan tudi po številnih tečnih izpadih, Jonas Žnidaršič, pevka, profesorica petja in vedno nekonfliktna ter prilagodljiva Darja Švajger, samosvoja pevka skupine Tabu Tina Marinšek ter eden izmed najuspešnejših glasbenih producentov, član zasedbe Tangels, ki je prepričan, da vedno vse ve, Raay.

Prvi zaplet

Zapleti so bili torej pričakovani, med drugim sta se že v prvi oddaji malo 'špiknila' Raay in voditelj Klemen Slakonja, v včerajšnji oddaji pa smo bili priča pristnemu konfliktu med sodniki. Očitno nezrežiran mali prepir med Darjo Švajger in Raayem so, hvala bogu, prikazali tudi na malih zaslonih. Dekletu, ki je za avdicijo pripravilo skladbo At Last, je profesorica in pevka dejala, da bi želela slišati še kaj slovenskega, Raay pa je padel ven in naveličano ter cinično vprašal: »Pa dobro, kaj je s temi slovenskimi?« V prepir se je vmešal tudi Jonas, ki je pripomnil, češ kaj pa imaš ti proti njim, in Raay je razložil: »Človek pripravi komad za avdicijo, mi pa čisto vsakemu damo slovensko.« Tako kot je Raay marsikomu trn v peti na glasbeni sceni, je očitno svojim lastnim začasnim sodelavcem postal tudi v oddaji.