Raay in Marjetka: Otroka sta na prvem mestu

Raay in Marjetka (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
6. 10. 2014

Raaya in Marjetko smo ujeli v trenutku, ko sta si lahko vzela nekaj časa v svojem sicer povsem natrpanem urniku. Čas za pogovor in refleksijo dneva imata ponavadi, ko uspavata otroka.

Družina Vovk se je namreč letos povečala za družinskega člana, ko je na svet prijokal še mali Oskar. Zakonca pravita, da je leto, ko sta praznovala tudi veliki tridesetki, resnično neverjetno in drugačno od predhodnega obdobja.

Simpatičnemu paru očitno uspeva vse, česar se lotita skupaj, saj ju energetsko povezuje veliko stvari. Njun vsakdan je vsekakor izredno zanimiv in ritem povsem drugačen od tistega, ki ga je vajena večina družin. Otroka sta seveda vedno na prvem mestu, a življenje se je moralo prilagoditi, zato sta uvedla urnik, ki jima pomaga zgolj kot vodilo.

Včasih morajo splanirati tudi, kdaj večerjajo skupaj

"Novost so urniki. Tri ure na dan z otrokoma, pa če se vse zruši. Takrat ne delam," pojasni Marjetka, ki v roki drži urnik, kjer je jasno označeno, kako je razporejen njihov dan. "Včasih moramo splanirati tudi, kdaj večerjamo skupaj," doda Raay, ki sicer pojasni, da pred prihodom otrok nista bila tako metodična. "Ko je prišel Vid, sva se spraševala, kaj za boga sva počela pred otrokom, zdaj, ko imava dva, pa se sprašujeva, kaj sva delala samo z enim otrokom," v smehu pove Raay.

Dragocen čas, ki ga imata drug za drugega, je tako občasno potisnjen v kot, saj je njun način življenja podrejen predvsem glasbi in otrokoma.

"Zdaj je tako, da si zvečer rečeva, adijo, ti pojdi spat k Vidu, jaz k Oskarju, če bo pa ponoči slabo, se zamenjajva. Včasih se zgodi, da se ponoči srečava na hodniku in si rečeva živijo," iskreno pove Marjetka, ki se tako kot Raay zaveda, da je na tej stopnji ljubezni pomembno skupaj rasti, biti pozoren in si izkazovati naklonjenost.

"Zdaj je malce drugače. Če se kdaj zgodi, da sta otroka v varstvu in da imava čas početi stvari, ki sva jih nekoč, ko sva bila še sama, si zelo kmalu zaželiš, da bi se otroka že vrnila domov," še doda. "Ponavadi moški, ki so s svojimi partnericami že vrsto let, rečejo, da ni več tako, kot je bilo nekoč, in gre očitno za povsem nedorasle ljudi. Jaz si mislim, pa bodi celo življenje z najstnicami ... V nekem trenutku moraš najti ljubezen, srečo in odnos na drugi ravni," pove Raay, ki je z Marjetko povezan tudi poslovno, kar občasno seveda med zakoncema vzbudi kakšno napetost.

"Jaz stvari dam iz sebe, da ne zbolim, ona pa ima drug sistem," pripoveduje Raay in Marjetka mu takoj skoči v bran: "Saj ima velikokrat prav, le ženske smo drugačne. Če te nadere v studiu, misliš, da boš kar takoj odvihrala. Vseeno nas partnerjeva kritika malo bolj prizadene kot moške in takrat od mene ne bo dobil prave energije. Ponavadi smo potem v studiu za tisti dan končali."

"Imava srečo, da sva se rodila s talentom"

Oba imata srečo, da sta se rodila s talentom, a se zavedata tudi, da je za vsak uspeh treba garati, in v tem sta res dobra. "Imava srečo, da sva se rodila s talentom, ampak ne spet s takšnim, ki bi nama dajal potuho. To je tisto, kar te žene. Midva sva si to pridelala," še pove, Raay pa nam še pojasni: "Midva sva tipična zgodba o razvoju, delu in trdi volji."

Zdaj sta prešla v novo zavedanje sveta, v katerem živita. "Začela sva s Turbo Angelsi, in ko začneš razmerje, v tem primeru glasbeno-najstniško za naju, misliš, da bo trajalo do konca življenja. Ko smo se razšli, se mi je podrl svet in takrat sva bila žalostna, ampak je dobro, da te v življenju nekaj tako podre," razlaga Marjetka, Raay pa doda, da sta se takrat naučila veliko, predvsem sta ugotovila, da obstaja alternativa, saj sta bila do takrat trdno prepričana, da drugega ni.

"Ko si prisiljen spoznati, da ni tako, stremiš po nečem drugem," pove Raay, ki ve tudi, da je zdaj pravi čas za njun projekt, ki se je zgodil povsem spontano.

"Imava res veliko energije, in če govorim o sebi, se nikoli nisem ustavila. Pri otrocih tudi ne, saj sem do zadnjega učila, preden sem rodila Vida. Mesec pred porodom sem nehala, ker sem mislila, da me bo kar kap, slabo sem se počutila, ker sem nenehno delala. Potem pa sem dokaj hitro po rojstvu začela zopet delati in vmes dojiti za 15 minut. Noro, ampak ko imaš cilje ..." pove Marjetka, ki neizmerno uživa v ustvarjanju njunega skupnega projekta Marayaa. Za pesem v angleškem jeziku z naslovom Lovin' me sta že posnela videospot, ki je bil odlično sprejet.

"Če pogledaš najino kronologijo, sva šele zdaj sama. Zakaj? Že od nekdaj sva človeka, ki rada razveseljujeta druge, in nikoli ne počneva stvari samo zase. Srečna sva, če je nekdo drug zadovoljen. Tudi ko govorimo o glasbi in pesmih, ki sva jih naredila za druge, pa so postali hiti. Čisto naključno sva nato odkrila mene, saj tega nikoli prej nisva načrtovala, ker se nama je zdelo preveč odgovorno," pojasni Marjetka, ki se je v zadnjih letih povsem našla tudi pri poučevanju glasbe.

Napisala: Manja Plešnar

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 40/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 40/2014

Story Story 40/2014, od 25. 09. 2014