Raay in Marjetka Vovk imata v planu tudi tretjega otroka

Raay in Marjetka Vovk imata v planu tudi tretjega otroka (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
26. 12. 2016

Neverjetno produktiven par Raay in Marjetka Vovk, ki ju poznamo pod imenom Maraaya, je bil v tem letu še posebej delaven. Ravno zato sta si vzela čas zase in si ob 13. obletnici zveze privoščila nekajdnevni oddih v termah, kjer sta na novo začrtala svoje cilje, nekaj sta jih zaupala tudi nam.

Skorajda ne mine večji glasbeni projekt v Sloveniji, kjer ne bi bila vpletena tudi zakonca Vovk. Cveti jima na njuni glasbeni poti, skrbita pa še za množico drugih glasbenikov, jim svetujeta in pomagata na tej sicer trnovi poti. Za povrhu vsega pa smo Marjetko kot strogo žirantko še vsako nedeljo spremljali v priljubljenem šovu Slovenija ima talent. Takoj ko sta imela zakonca nekaj dni prostih (tik pred finalno oddajo Slovenija ima talent), pa sta si čas organizirala le zase in za nekaj dni odpotovala v Rimske terme.

Triletnega Oskarja in petletnega Vida je medtem čuvala njihova družinska prijateljica: "Nerodno je, saj nimamo nobene babice v Ljubljani, Marjetkina prijateljica Jaki pa živi blizu in jo imata otroka neverjetno rada, je kot nekakšna naša tretja babi. Tudi vso družino sta dobro sprejela in ju brez skrbi predava v varstvo. Tako sva se brez skrbi, da bi bilo karkoli narobe, prepustila nekajdnevnemu razvajanju. Dobro je, da se znava z Marjetko pri vsem tem delu, povezanem z glasbo in zvoki, ki so nemalokrat tudi zelo glasni in neprijazni za ušesa, odklopiti in oditi na počitnice brez vseh bremen in uživati v popolnem miru, tišini in naravi, odklopljena od posla," je bil izčrpen Raay.

Zakonca si vsako leto znova organizirata in praznujeta kar dve obletnici – obletnico njune zveze in obletnico poroke: "Eno organizira Marjetka, drugo pa jaz. Ampak to ne pomeni, da vsakič nekam greva na počitnice, lahko je samo večerja, odhod v kino, skratka čas, ki si ga vzameva le zase." Tokrat sta potrebovala konkreten oddih in tako sta ga tudi zastavila. Tri dni sta uživala v negah telesa, masažah, savnah, džakuziju, kopelih in družbi drug drugega: "Pa ne le to, razvajala sva se tudi s hrano in dobrim vinom. Res sva velika gurmana in s poplavo kuharskih oddaj, ki jih kar spremljava, sva postala še večja strokovnjaka in gurmana. V Rimskih termah imajo namreč vrhunsko restavracijo Sofija, kjer naju je kuhar razvajal s takimi stvaritvami, da dol padeš."

Ja, ljubezen gre tudi skozi želodec in ob dobri jedači in vrhunski kapljici sta zakonca zasnovala in obudila tudi nekaj načrtov: "Kljub temu da neizmerno uživava v družbi najinih sinov, je dragocen tudi čas, ki si ga nameniva le drug drugemu. Rada se pogovarjava, seveda tudi o glasbi, a predvsem o sebi in družini. Lahko povem, da sva že v startu, še preden sva sploh imela dva otroka, načrtovala družino s tremi otroki. Najine želje tako še vedno ostajajo iste. Želiva si imeti veliko družino, a ne nujno takoj.

Trenutno nama je lepo z najinima dvema, fanta sta ravno toliko velika, da imava nekaj od njih. Seveda bi si morda zaželela še punčko, morda čez nekaj let, bomo videli. Nikoli ne bom rekel nikoli. Bomo videli," je ostal skrivnosten Raay, za Merjetko pa je že tako znano, da naravnost obožuje otroke in je tudi nadvse priljubljena učiteljica petja. In kakšni so še njuni načrti za prihajajoče leto? Raay je izčrpen: "Za nama je najbolj plodno obdobje zadnjih let. Toliko se dogaja kot še nikoli. Imava kup novih projektov, skovala sva načrt za naprej, katerim stvarem bova dala prednost. Kar se pa zasebnosti tiče, je najin moto že od nekdaj, da vedno dava na prvo mesto družino, najina otroka. Zdaj, po koncu šova Slovenija ima talent, gremo še vsi skupaj z otroki na počitnice vse do 2. januarja. Malo bomo uživali doma, potem pa gremo še kaj na Roglo ali v Avstrijo. In še nekaj sva sklenila z Marjetko: takoj januarja bova rezervirala poletne počitnice, saj na to vsako leto znova pozabiva in potem iščeva lokacijo v zadnjem hipu!"

  • Popoln oddih
    Naravnost navdušena sta bila tudi nad sobo, v kateri sta imela med drugim svojo savno in džakuzi. "Soba je bila neverjetno velika, cel apartma. Res pravi odklop, na takšno razkošje se ni težko privaditi!"

NINA KEDER