Raay in Marjetka Vovk: Po morju skok v terme

Raay in Marjetka Vovk: Po morju skok v terme (foto: osebni arhiv ) osebni arhiv
Vir: Story
20. 8. 2018

Da glasba združuje ljudi, zagotovo dobro vesta Raay in Marjetka Vovk, ki sta povezana že več kot 13 let. V tem času sta okusila praktično prav vse, tako vzpone kot padce, in vse to ju je naredilo še močnejša. Najbolj uspešna sta bila pred tremi leti, ko sta nas pod imenom Maraaya na Dunaju zastopala na Pesmi Evrovizije.

Danes na svet gledata drugače kot na začetku, bolj modro oziroma, kot pravi pregovor, zorita kot vina, saj z leti postajata čedalje boljša in boljša. Vmes sta si ustvarila tudi družino, ki je danes obema primarnega pomena. Jeseni pa ju, kar se otrok tiče, čaka še ena prelomnica - šola.

Story: Kako vama uspe uskladiti vse obveznosti, sploh glede na to, da jih ni malo in da sta tu še otroka, ki zahtevata kar nekaj pozornosti?

Zdaj sva se na vse skupaj že kar lepo navadila, saj sva, če se tako izrazim, že utečena ekipa. Je pa kar velika sprememba, ko recimo dobiš otroke. Danes se mi zdi pomembno, da si odmeriva čas za družino, za otroke in za delo. Sploh pri otrocih ne delava kompromisov, saj sta primarnega pomena, nato sledi vse drugo.

Story: Z Raayem sta znani osebnosti. Marjetka, sta se vajina sončka že navadila na to, da vaju ustavljajo kar na cesti ali pa se želijo fotografirati?

Vse skupaj komaj zdaj opažata, prej niti nista vedela. Sploh večji sin me večkrat vpraša, mami, zakaj se želijo slikati s teboj. Potem pa sem mu povedala zgodbico oziroma primer, kjer so se v nekem hotelu želeli vsi slikati z maskoto. Danes mi tako velikokrat reče, da je mami tako znana kot tista maskota v hotelu. (smeh)

Story: Sta se v tem času tudi vidva kaj naučila od sinov?

Ogromno! Otroci so na neki način tvoje ogledalo. Ko si recimo nervozen, so to pozna tudi na otrocih. Ko si miren, so oni spet drugačni. Poleg vsega tega pa mislim, da z otroki postaneš veliko boljši človek. Jaz sem recimo postala bolj ganljiva.

Story: Marjetka, glede na to, da je trenutno čas dopustov, ste bili že kje na oddihu?

Že, že. Bili smo na Viru pri Zadru ter v Termah Banovci, čaka pa nas še Pag. Vsem skupaj nam je lepo tako na morju kot v termah, saj nam je najpomembnejše to, da smo skupaj, da se družimo, se igramo družabne igre, poleg tega otroka rada plavata, se potapljata, lovita ribe. Glede na to, da smo poleti veliko skupaj, dobiva oba z Raayem predvsem neko novo energijo, ki jo nato septembra še kako potrebujeva.

Story: Sploh Banovci so vam še posebej pri srcu, drži, Raay?

Banovci se letos že petič zapored naša glavna družinska in sprostitvena destinacija. Nama z Marjetko zelo prija, če je nekaj domače, prijetno. Do zdaj sva bila na različnih tako imenovanih družinskih destinacijah, tako na Hrvaškem kot tudi v Sloveniji, ampak tako, kot je v Banovcih, ni nikjer, saj se ti otrok ne more izgubiti, lahko se sproščeno giblje, vsak dan so na programu animacije, ki se jih otroci zelo radi udeležijo, poleg tega je poskrbljeno tudi za varstvo. Vid in Oskar vsak dan komaj čakata - ali je to poleti gusar Edi ali pozimi detektiv Franček. Tam je res izjemen čut za otroke, tako da se resnično takoj začuti, da so družine dobrodošle. In vse to nama z Marjetko veliko pomeni, saj lahko ob tem vsa družina dobesedno uživa.

Story: Ampak, če se ne motim, morju še niste rekli zadnje besede?

Res je. To pa bo drugi del morja, in sicer nekje v avgustu. Gre za popolnoma drugačno obliko preživljanja dopusta, bolj kot ne je vse skupaj precej bolj mirno, in sicer z razlogom, da si res napolnimo energijo ter da nismo recimo tako aktivni in ne skačemo sem ter tja.

Story: Če potegnemo črto, sklepam, da ste zelo radi skupaj?

Prav imate. Sva zelo rada z družino, praktično nikoli ne greva, recimo, nekam s prijatelji na dopust, da bi nas bilo tako več skupaj ter da bi se vsi otroci igrali skupaj. Da smo skupaj kot družina, kot neka enota, nam veliko pomeni, saj se med seboj še bolj povežemo. Tako tudi otroka poleti nista v vrtcu, saj si oba razporediva čas, da smo res skupaj.

Story: Za konec moramo omeniti še nekaj. Pred vrati je novo šolsko leto in tu vas čaka velika sprememba ...

Letos jeseni bo malce drugače za vse nas. Do zdaj sva se namreč oba zjutraj rada še malo pocrkljala z Vidom in Oskarjem, tako da smo bili v postelji tudi do devetih. Urnik se bo zaradi šole kmalu spremenil, tudi vstati bo treba prej. (smeh) Ampak v tem ne vidiva problemov, saj vsaka sprememba prinaša nekaj dobrega. Vsi skupaj se počasi že pripravljamo na to, predvsem Vid se zelo veseli šole. Midva pa mu poskušava na čim bolj zanimiv način predstaviti vse skupaj, in sicer da je vsaka šola nekaj lepega.

Poletje je samo njihovo: Med seboj se še bolj povežejo

"Sva zelo rada z družino, praktično nikoli ne greva, recimo, nekam s prijatelji na dopust, da bi nas bilo tako več skupaj ter da bi se vsi otroci igrali skupaj. Da smo skupaj kot družina, kot neka enota, nam veliko pomeni, saj se med seboj še bolj povežemo. Tako tudi otroka poleti nista v vrtcu, saj si oba razporediva čas, da smo res skupaj," pravi Raay.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story18/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 18/2018

Story 18/2018, od 16. 08. 2018