Raay in Marjetka Vovk praznovala obletnico

Raay in Marjetka Vovk praznovala obletnico (foto: Nova press) Nova press
Vir: Nova
28. 4. 2015

Pet let je že, odkar sta si glasbenika Raay in Marjetka obljubila večno zvestobo. Glasbeni dvojec, ki ga poznamo pod imenom Maraaya, se trenutno pripravlja na Pesem Evrovizije, ki bo letos potekala na Dunaju. Kljub vsem obveznostim pa sta si znala utrgati nekaj časa zase.

Čeprav imata veliko obveznosti, je bil 16. april za Maraayo nekaj posebnega. Raay in Marjetka sta namreč proslavila peto obletnico poroke. “Peto leto sva poročena, čeprav sva skupaj več kot 10 let (letos teče 11. leto), tako da se nama zdi ta obletnica še nekako malo. Pet let je zdaj za naju prva takšna močnejša obletnica, kje so še tiste srebrna, zlata in diamantna!.”

Raay je Marjetko že navsezgodaj presenetil, in sicer tako, da ji je v posteljo prinesel računalnik, na katerem je igrala njima znana pesem. “In sicer od skupine Westlife The Rose, ki sta jo imela na poroki. Povedal sem ji, čeprav mislim, da je malo sumila, da imava rezerviran dan za razvajanje,” je povedal Raay. Potem pa jo je ugrabil in odpeljal v Podutik.

ČAS ZA RAZVAJANJE

Marjetka ni pričakovala takšnega razpleta dneva. Mislila je, da ju na obletnico njune poroke čakajo številne obveznosti. “Mislila sem, da imava dogovorjene intervjuje na nacionalki, Raay pa mi je rekel, da ne in da naju čaka razvajanje,” je povedala Marjetka. “Tako kot vsako leto, še preden sva bila poročena in če sva le našla neke skupne trenutke, sva obiskala kozmetični salon. To je nekakšen najin skriti kotiček za razvajanje in uživanje,” je še dodal Raay.

“Nekako sva malo navezana na to, ker naju ta kraj povezuje s tem, da se resnično lahko prepustiva in uživava. Da se odklopiva. Zato si poskušava vsako leto organizirati nekaj podobnega, čeprav vedno drug prevzame iniciativo,” še dodata. Seveda sta si po sproščujočem razvajanju privoščila še kosilo, preden sta odhitela v vrtec po Vida. “Potem smo šli še skupaj z otroki na krajši sprehod. Odzvala sva se tudi vabilu na krajši nastop, saj je bil 16. april tudi dan glasu. To je bila za naju prav tako sproščujoča zadeva. No, zvečer pa sva si privoščila ogled filma.

Obletnice

Marjetka in Raay sta si večno zaobljubo dala na posestvu Pule nad Drečjim Vrhom pri Mokronogu. "Bila je lepa poroka. Bil je petek, kar je bilo nekoliko drugače, kot navadno poroke, ki potekajo ob sobotah. Povabila sva svojo družino, sorodnike in prijatelje. Resnično je bil za naju to prav poseben dan. Poroka in rojstvo otrok sta takšna dogodka, ki te v življenju najbolj zaznamujeta. Za vse življenje.

Zdaj poleg 15. decembra (ko sva postala par) praznujeva še 16. aprila, ko imava obletnico poroke," še dodata. "Redko si vzameva čas zase in prav zato sva se določila, da bova delala na tem, da bo drugače. Življenje teče prehitro in tega se ne zavedamo. Zato nama je še toliko pomembneje, če lahko imava kakšno skupno kosilo, večerjo, druženje, ali razvajanje, kjer sva predana drug drugemu. Ne potrebujeva veliko, da se nekoliko odklopiva od tega hitrega tempa," še doda Marjetka.