Raay: Na Emi bo stiskal pesti

Raay: Na Emi bo stiskal pesti (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
14. 2. 2017

Bliža se slovenski izbor za pesem Evrovizije, kjer se bodo tudi tokrat pomerili odlični glasbeni upi, eden izmed njih pa bo dobil priložnost, da bo našo državo zastopal letos v Kijevu. Za svoje favorite bo pesti stiskal tudi Aleš Vovk – Raay, ki je s svojim delom podprl kar nekaj nastopajočih.

"Navijal bom za svoje varovance, pa seveda za tistega, ki bo imel najboljši nastop. Kot avtor sem pomagal številnim, vse od Alye pa do Nike Zorjan in BQL. Alya je že toliko priženjena, da jo smatram kot svojo," je v smehu povedal glasbeni producent in ob tem priznal, da mu bo letos prav zagotovo bolj sproščeno zadihal kot predlani, ko je na odru Eme zmagala Maraaya.

"Letos bo lažje kot predlani, ko sva nastopila skupaj z Marjetko. Tam popolnoma zapadeš noter in se ne znaš distancirati ter pogledati na nastop z druge perspektive. Tukaj pa lahko in zato se zavedam, kakšne morajo biti stvari," nam je zaupal. Izbor za pesem Evrovizije je po njegovem še kako pomemben.

Zadnje čase so bile zmagovalne pesmi odlično sprejete tudi med slovenskim občinstvom, kar je po Raayevem mnenju bistveno.

Če ne bi sodelovali na Evroviziji, bi izgubili stik z najboljšimi, zato se glasbenik ostro odziva na vsa namigovanja, da bi morali Emo kakšno leto tudi ukiniti, češ da gre le za potrato denarja: "Mislim, da te pobude prihajajo od nekaj ljudi, ki smetijo po forumu. Ema tudi glasbenikom, ki ne sodelujejo, prinaša podzavestno neko upanje. Že meni kot otroku je vdihnila možnost, ne glede na to, da prihajaš iz male Slovenije. Postaneš lahko del nečesa velikega, to je vstopnica, da se predstaviš svetu."