Raay od vsega najbolj ponosen na Smrkce

Po skoraj 30 letih jim je uspelo nabrati legendarno igralsko ekipo. (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
14. 2. 2014

Čeprav glasbenik Raay velja za enega najuspešnejših avtorjev in glasbenih producentov v Sloveniji, je njegova enako pomembna poslovna vloga že več kot štiri leta kreativni producent in 'casting manager' v studiu za sinhronizacijo.

Človek mnogih talentov, Raay, v Studiu Menart, ki deluje pod okriljem največje slovenske založbe Menart, že dlje časa skrbi za odlične sinhronizacije, predvsem za izbor in nabor glasov v sinhroniziranih risankah, prav tako pa se dobro znajde tudi v vlogi režiserja. Ker v vsak projekt vloži vso svojo energijo, je tudi pri sinhronizaciji želel dvigniti kakovost na višjo raven.

Raay

"V začetku letošnjega leta je studiu Menart uspelo zbrati celotno ekipo legendarne risanke Smrkci, saj smo za Pop TV posneli nove, še ne prikazane epizode legendarne risane serije, ki prav ta vikend prihajajo na male zaslone," je povedal Raay, ki je kot sorežiser in kreativni vodja ter urednik projekta na to ponosen bolj kot na svoje hite.

"Mogoče malce pretiravam, vendar je to res neverjetno. Da nam je uspelo po skoraj 30 letih nabrati skupaj fantastično igralsko ekipo legend, ki bodo otrokom pustile veliko vsebinsko zapuščino za prihajajoča leta. Da sem lahko del nastajanja zgodbe, ki sem jo kot otrok doživljal ... in smo spet v Smrkce pridobili igralce, ki so jih oživeli pred toliko leti: Boris Cavazza, Saša Pavček, Igor Samobor, Vojko Zidar, Roman Končar, Brane Šturbej, Marko Okorn, Andrej Kurent ... No, pa saj sploh ne morem nehati naštevati. Kot pravim, je res neverjetno," še z zanosom opisuje Raay, ki takšno navdušenje kaže tudi zaradi ponovnega naraščaja.

Raay

Skupaj z ženo Marjetko ravno te dni namreč pričakujeta svojega drugega sina. "Verjetno sem še toliko bolj padel v vse to, ker imam dve leti starega sinčka in ker pričakujem še enega. Izredno pa sem hvaležen tudi Romanu Končarju, za katerega lahko rečem, da je kriv, da smo sploh izpeljali in nabrali celotno zasedbo," za konec še pove Raay.