Raay se je bal, da bo zamudil porod

Raay in Marjetka Vovk (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
16. 2. 2014

Glasbena zakonca Vovk sta v soboto, 15. februarja, dobila drugega sina, ki sta mu dala ime Oskar. Ker je Marjetka želela roditi v porodnišnici v Trbovljah, sta se odločila, da tja odide že mesec prej, Raay pa je ostal doma predvsem zaradi službenih obveznosti. Ko danes gledata na pretekli teden, pravita, da sta imela veliko srečo, da sta se odločila za Marjetkino predčasno selitev.

Nekaj dni za tem, ko je Marjetka odšla k svoji babici oziroma Vidovi prababici, sta Slovenijo zadela ujma in nekajdnevni izklop elektrike tudi na območju, kjer živi družina Vovk. A kot poudarja Raay, tistih nekaj dni brez elektrike ni omembe vrednih, saj je na najbolj prizadetih območjih v Sloveniji veliko družin doživelo pravo tragedijo.

"Vesela sva, da sva imela topel dom in da je Marjetka v visoki nosečnosti z Vidom brez skrbi preživela najhujše dni," je priznal Raay, a z Marjetko nista bila popolnoma popolnoma brez skrbi - kljub notranjemu miru, da sta lahko srečna glede na vse, kar se je dogajalo.

"Načrt je bil preprost: če bi se porod začel prej, kot je predvideno, bi bil v dobri uri tudi jaz v Trbovljah. A to ni bilo v dneh, ko se je začelo tisto grozno ledeno vreme, več tako lahko izvedljivo. Marjetko je, razumljivo, precej skrbelo. Tako sem lovil dan in uro, kdaj bo kolikor toliko toplo zaradi cest, pustil vse skupaj v Ljubljani, pograbil nujno vrečko Biobanke za shranjevanje popkovnične krvi, ki je potrebna ob prihodu v porodnišnico, slušalke in kovček. (smeh)

Morda sem bil malce preveč preplašen, a to je bil ravno tisti ponedeljek, ko je bilo še vedno vse v ledu, drevesa so padala in po avtocesti sem vozil s 50 kilometri na uro, kot po jajcih sem šel mimo mest, kjer so bila drevesa upognjena. Predstavljal sem si, da so tako med vojno hodili do svojih družin. Cesta je bila praktično prazna, na poti sem srečal le okoli deset avtomobilov - v obe smeri. No, morda sem malce pretiraval s strahom, a vendar ... opozorila so bila zelo močna povsod, jaz pa sem kljub temu preventivno hotel k svoji družini," je še povedal glasbenik, ki je vesel, da se je vse skupaj na koncu dobro izteklo.

V soboto, 15. februarja, sta znana zakonca dobila drugega sina, ki sta mu dala ime Oskar. Sporočilo, ki ga je Raay objavil na svojem Facebook profilu, pa se je glasilo:

"Yeaaaaah!!!! ZLATA MEDALJA za mojo zlato ženo Marjetko!!! Najbolj od vsega sva si želela, da bi tudi v drugo Marjetka rodila v Trboveljski porodnišnici ob dr. Cvetki Fakin in babici Martini Kovač. Tako zelo, da se je Marjetka skoraj mesec dni prej z Vidom preselila v Trbovlje 'za vsak slucaj'... Tri dni pred rokom se nama je danes ob 20:20 rodil Oskar Vovk, 54 cm, 3.790 gramov. Zdrav fantek, mamica zdrava... Hvala Martina, Hvala Cvetka... ni besed kako opisati to!!! In vsemu osebju porodnisnice v Trbovljah... Neverjetno kako sva srečna!!!"

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 08/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 08/2014

Story Story 08/2014, od 12. 02. 2014