Rade Šerbedžija: Kralj šansonov

Po nepozabnem koncertu v Lisinskem se Šerbedžija tokrat vrača na elitne ljubljanske odrske deske s posebnim koncertom ob dnevu žena.
 (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
30. 1. 2016

Glasbenik, igralec in svojevrsten umetnik Rade Šerbedžija se po treh tradicionalnih božičnih koncertih v Cankarjevem vrača na elitne ljubljanske odrske deske s posebnim koncertom ob dnevu žena, kjer bo poleg svojega opusa glasbenih del predstavil tudi vložke proze in poezije.

Veliki in vsestranski umetnik Rade Šerbedžija je na zadnjem koncertu v Lisinskem zapel s prijateljem Arsenom Dedićem.
Rade Šerbedžija je na koncertu predstavil zadnji album Vrijeme je, draga, vrijeme je, s katerega je odigral številne pesmi. Zapel je tudi s Sašem Lošićem Lošo.

Rade Šerbedžija je nedvomno ena izmed največjih igralskih osebnosti v prostoru nekdanje Jugoslavije.

Njegovo življenje so filmi in teater, njegova strast pa koncertni odri. Zaradi pestrega urnika snemanja je Radeta Šerbedžijo težko ujeti na koncertnem odru, zato so njegovi koncerti še toliko večja poslastica. Pa ne samo zaradi redkosti, temveč tudi zaradi unikatnega sloga velikega umetnika, s katerim se na koncertu zlije s svojo zvesto publiko. Po treh tradicionalnih božičnih koncertih v Cankarjevem domu ga bomo lahko spremljali na koncertu ob dnevu žena, kjer bo poleg svojega opusa glasbenih del predstavil tudi vložke proze in poezije, manjkalo pa ne bo njegovih posebnih življenjskih zgodb in dogodivščin, ki jih lahko v enem življenju doživi le redka peščica velikih ljudi, kot je vsestranski umetnik Rade Šerbedžija.

Nepozabni koncert

6. marca ob 20. uri se bo poleg zanimivih gostov, ki jih Šerbedžija rad skriva do zadnjega, na odru Cankarjevega doma pojavil tudi Saša Lošić Loša.

"Čudovit glasbenik, čigar glasbo pozna več generacij, sploh ko govorimo o velikem uspehu skupine Plavi orkestar, Loša pa je znan tudi po glasbi, ki jo ustvarja za filme," pove Rade. Rade Šerbedžija je posnel tudi šest odmevnih glasbenih albumov, ki jim je v teh dneh dodal še dva nova albuma v živo s koncerta v Lisinskem, kjer je bil njegov gost dolgoletni prijatelj Arsen Dedić, z dvojno zgoščenko, kjer je 26 pesmi, izšel pa je tudi DVD s kar 40 posnetki v živo. Šerbedžijevo interpretacijo bi lahko označili kot šanson, v skladbah pa se ta zliva in prepleta z različno glasbeno motiviko. V Sloveniji ga od nekdaj občudujejo vse generacije, saj je pesmim Barbara, Ne daj se Ines in številnim drugim s svojim neustavljivim šarmom vtisnil enkraten pečat. 

"Na odru Cankarjevega doma se mi bodo pridružili vrhunski glasbeniki iz skupine Zapadni kolodvor ter pianist in pevec Jure Ivanušič. Predstavil bom pesmi z albuma Vrijeme je draga, vrijeme je in pa seveda veliko drugih hitov. Pripravil bom tudi zanimivo interpretacijo drugih znanih pesmi, ki so že zimzelene. Manjkali pa ne bodo šansoni in starogradske pesmi, s katerimi se bom spomnil svojih dolgoletnih prijateljev, velikih umetnikov, ki jih žal ni več med nami. Vsekakor govorimo o izjemno posebnem umetniškem in glasbenem večeru, ki se ga bo občinstvo še dolgo spominjalo," pojasni.

Priporočamo