Radijca Uroša Bitenca je očetovstvo spremenilo

Radijca Uroša Bitenca je očetovstvo spremenilo (foto: Milan Njenjič) Milan Njenjič
Vir: Lady
19. 7. 2018

Energični radijec Uroš Bitenc se kljub očetovski vlogi še vedno zelo rad poigra z aktivnostmi, ki poženejo kri po žilah.

Medtem ko si je lani upal skočiti s Solkanskega mostu, največjega kamnitega mostu na svetu, se je tokrat z veseljem pripel še na jeklenico in skočil naravnost v dolino Soče po tirolski žičnici, kot so ji rekli nekoč.

"Ob spustu sem zelo užival v razgledu na Julijske Alpe ter dolino Soče in Koritnice. Zip line je sicer adrenalinski šport, ampak po moje med bolj varnimi in zelo sem bil vesel, da sem šel, ker imam, odkar sem očka, neko zavoro v glavi. Večkrat razmislim, ali bi res naredil kakšno odštekano stvar. Prej ni bilo tako. Prej sem želel vse poskusiti, danes pa se z adrenalinom nahranim bolj ob gledanju kakšne dobre dirke na šport TV s Timom Gajserjem. To se mi pozna tudi na kolesu, prej sem zelo užival v hitrih spustih, zdaj pa večkrat pritisnem na zavoro in grem bolj 'na ziher' v ovinek. Bi rekel, da se veliko bolj obremenjujem z varnostjo in ali je vse tako, kot mora biti. Seveda zaradi hčerkice," nam zaupa mladi očka Uroš. 

Foto: Jaka Zorman, Aleš Kocbek, Milan Njenjič, osebni arhiv

Priporočamo