Radmila Vukmirović: Zaradi dela ni izrabila porodniške!

Radmila Vukmirović: Zaradi dela ni izrabila porodniške! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
19. 7. 2017

Radmila, nekdanja atletinja in sestra ene najlepših slovenskih športnic, atletinje Snežane Vukmirović, je že osem let dejavna kot trenerka in vodja v svoji koprski atletski šoli na koprski Bonifiki, kjer novih atletskih upov ne manjka.

Mi smo postavno mamico povprašali o njenih obveznostih in načrtih za poletne dni.

"Atletika je moja ljubezen. No, lahko bi rekla ljubezen cele družine, saj je moja sestra Snežana še vedno aktivna in se po poškodbi počasi vrača. Septembra bo nastopilo že osmo leto moje atletske šole, ki je neverjetno priljubljena. Otrok, ki si želijo v kraljico športa, ne primanjkuje, tako se za prihodnost v tej smeri ni bati. Letos nisem izkoristila niti porodniškega dopusta, ker so me po porodu nestrpno čakali. To je bila prava odločitev, še posebej zato, ker na slovenski obali tega ni nihče izvajal po šolah pred mano," pove Radmila in razkrije, da bo letošnje poletne dni preživela na Hrvaškem.

Radmila Vukmirović

"Dopustovati gremo nekam blizu – Krk, Pag ali Lošinj. Vzrok je, da si daljše dopustniške destinacije ne moremo privoščiti, saj najmlajša članice družine ne mara vožnje." (smeh.)

Priporočamo