Rado Mulej: "Sem velik borec proti drogi!"

Rado Mulej: "Sem velik borec proti drogi!" (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
6. 9. 2017

RadoMaVasRad je oddaja, v kateri Rado preseneti znane Slovence. Uspešno nas seznanja s ponudbami velikega trgovca, prav tako se ukvarja s projektom Vseslovenski sejem, ki se bo odvijal v sredini oktobra v Šentvidu pri Stični, natančneje v okolici gostilne Pri Japu.

Jeseni prihaja na TV-zaslone oddaja Zmenki, v kateri bo imel vlogo voditelja. Vse to in še več lahko počne oseba z ogromno energije, ki je Rado vsekakor ima!

Glede na to, da v jutranjih urah prebujate znane Slovence, smo vas želeli presenetiti tudi mi na vašem domu, a žal neuspešno, ker nam vedno pobegnete! Kdaj spite?

Spim maksimalno 4 ure na dan, vse, kar je več, me ubija!

Se ne prebujate zato utrujeni?

Ne! Zjutraj na ves glas prepevam, nabit sem z energijo.

Partnerice to ne moti?

Ne, je nimam in nisem v resni zvezi. Sem že kar nekaj let samski, ne štejem, koliko, ker je vedno akcija. Uživam samsko življenje, ko pa bo prišla prava, bo druga pesem.

Kakšna naj bi bila tista prava?

Nimam nekih normativov, to začutiš! Pravim, da je svet en velik plevel, za vsakega človeka raste ena rožica, to rožico utrgaj in jo skrbno zalivaj. Če bom to rožico našel, bom zanjo tudi skrbel.

Torej za vas idealne ženske ni? Nimate izdelane vizualizacije, kakšna naj bi bila?

Ne, nimam! Vse ženske so lepe! Najbolj mi gredo na živce ljudje, ki rečejo: "Ta ženska je grda." Ne moreš reči za žensko, da je grda! Vse ženske so lepe, nobena ni grda! Grda ženska ne obstaja! Tudi tista, ki je nekomu neprivlačna, ima nekje nekoga, za katerega je ona tista prava. Kdo smo mi, da bomo ocenjevali, kdo je grd in kdo je lep človek? Te moči nimamo, je ne želimo imeti in niti ni človeško. Vsak človek je lep! Grd človek je le tisti, ki je grd po duši.

Kako pa gledajo ženske na vas?

Kako gledajo name, ne vem. Vse moje prijateljice me gledajo normalno, ker me poznajo. Marsikdo, ki me ne pozna, si o meni ustvari neko mišljenje na primer: ta je kurbir. Pa nisem, daleč od tega.

V medijih je bilo dostikrat omenjeno ravno to, da ste velik ženskar. Ste to sami potencirali?

Ne, absolutno nisem! Bil sem s kar nekaj ženskami, vendar jih nisem štel. Če bi ženske štel, bi to pomenilo, da je z menoj nekaj narobe. Ženska ni objekt in ženska ni številka. Jaz se z ženskami rad ukvarjam in se jim tudi maksimalno posvetim. Vsako žensko, s katero sem bil, maksimalno spoštujem.

Imate takšno mnenje tudi o Saši, materi svoje hčerke?

Saša je prekrasna ženska, ona je mati vseh mater. Z njo in z njenim dolgoletnim partnerjem Klemnom imamo čudovit prijateljski odnos. Klemen je eden izmed mojih najboljših prijateljev in ga zelo spoštujem. Letos smo bili tudi skupaj na morju.

Kaj pa vaš odnos do matere?

V 40 letih ni minil dan, da je nisem poklical in ji rekel: "Mami, rad te imam!"

Tako kot imate radi mamo, tudi radi poudarjate, da ste frizer.

Ko sem imel 6 let, sem se prvič predstavil: "Rado Mulej, mlajši, frizer."

Še frizirate?

Ne, včasih kakšnega prijatelja. Vendar imam škarje in britvico, strižem namreč z britvico, vedno s seboj v avtu. Dostikrat kar na zabavah prepričam in na hitro ostrižem kakšno 'luštno kelnar'co' ali drugo simpatično punco. Vedno bom frizer!

Se posvečate tudi intimnim pričeskam?

Tudi, seveda! Svojim intimnim partnericam.

Kaj pa alkohol, pijete?

Na zabavah pijem, drugače ne. Kadar je žur, je po navadi prisoten tudi viski. Med delom pa nikoli ne pijem!

Kaj pa droge, jih uživate?

Absolutno ne! Sem pripravljen iti na test, in to ta trenutek! Ljudje me vidijo zunaj, ko se zabavam. Ven grem zato, da se imam lepo. Ne vidijo, da sem delaven in vesten! Na živce mi gredo ljudje, ki govorijo o meni, me obsojajo, kot da me poznajo. Da sem alkoholik, da sem na drogi in ne vem, kaj še. Jaz sem velik borec proti drogi!

Vas oznaka nekaterih ljudi, da uživate droge, vrže iz tira?

To je edino, kar me vrže iz tira! Vse o drogi je edino, kar me vrže iz tira!

Bi želeli kaj sporočiti ljudem, ki vas označujejo kot uživalca drog?

Ti ljudje, ki to govorijo, so očitno tako zafrustrirani, da se ukvarjajo z menoj, s človekom, ki je poln energije. Ljudje moji zlati, naj vas razsvetlim, sem le človek, ki je poln življenjske energije in absolutno je droga največja stvar, ki jo preziram. Ogromno mladih je na drogi, in to me resnično žalosti.

Aleš-Rod