Rado Pezdir: Imel sanjsko poroko

Vir: Lea
1. 9. 2011

Slovenski borec za pravice ogoljufanih državljanov je prejšnji vikend doživel enega izmed svojih najlepših trenutkov. Z dolgoletno izbranko sta dahnila da in se v ožjem družinskem krogu zabavala do jutra.

Vedeli smo, da si parček, ki ima že triletno hčer, želi poroke na primorskem koncu. Rado je Ljubljančan, a se je v zadnjih letih predavanja na koprski fakulteti tako navezal na ta konec, da sta si za poroko izbrala kar Koper. Ko smo v uredništvo prejeli še njune fotografije s tega srečnega dne, se objavi nismo mogli izogniti.

Sicer se povabljencev ni trlo, očitno je šlo za manjšo poroko, a zato nič manj veselo. Rado je že pred časom za revijo Nova razkril željo, da bi ga poročil sam koprski župan Boris Popovič, in ga tudi je. Cerkvene poroke ni bilo, zato pa je bila civilna kot iz pravljice. Prelepa Pretorska palača, čudovit primorski ambient in eden izmed najlepših primorskih trgov so bili prizorišče poroke Rada in njegove drage Ane.

Izmed znanih gostov smo opazili, kot že rečeno, koprskega župana Borisa Popoviča pa še odvetnika Francija Matoza z novo ženo Natašo, ki je v Matozovi odvetniški pisarni tudi zaposlena, sicer pa se z Radom poznata že od prej, saj sta oba aktivno sodelovala v Društvu za preplačano elektriko in tako številnim pomagala do povračila.

Pravljična poroka

Kot nam je uspelo izvedeti, se je poročno slavje, torej ohcet, na­daljevalo v Ankaranu v Vili Andor, kjer je že sam ambient naravnost pravljičen. Svatov je bilo vsega skupaj okoli 40 in zabavali so se do jutra. Ker je v soboto na Primorskem padlo malo dežja, pomeni, da bosta imela mladoporočenca tudi dovolj pod palcem za udobno zakonsko življenje. Tudi mi jima čestitamo!