Raiven: Od čivave, sokola do goža

Raiven: Od čivave, sokola do goža (foto: arhiv revije Lea) arhiv revije Lea
18. 6. 2016

V priljubljeni živalski oddaji Štiri tačke, ki je letos praznovala častitljivih 20 let, so tokrat gostili mlado pevko Raiven, ki je številnim ostala v spominu po nastopu na Emi, kjer je zasedla odlično drugo mesto.

Mlada rdečelasa pevka je velika ljubiteljica živali. Nataša in Dino sta jo obiskala na posestvu njenih staršev, kamor Raiven zelo rada pride, čeprav s fantom že nekaj časa živita v Ljubljani. "Odraščala sem s kužki, čivavami in japonskimi španjeli ter sokoli," opiše svojo pisano druščino iz otroštva, trenutno pa ji družbo dela pomeranka Ariel, ki jo je dobila iz Rusije, ko je bila stara leto dni. Pravi, da zna biti zelo glasna. "To je edino, kar me malo moti pri njej, sicer pa je res srčkana in ima super značaj!"

Redno jo mora negovati

Dlaka pomeranke Ariel zahteva veliko nege in Raiven si rada vzame čas zanjo, če ji le čas ob vseh obveznostih to dopušča: "Z njeno dlako je kar veliko dela. Idealno je, da se češe vsak teden, čeprav priznam, da sama včasih pozabim. Kopam jo na nekaj mesecev." Kadar je ni doma, pa skrb zanjo prevzameta njena starša, ki psičko zelo rada razvajata. No, razvajata pa jo tudi s fantom, saj Ariel spi kot kraljica: na njuni postelji! Psička je zdaj breja in že komaj čakajo mladičke: "Doma imamo trenutno že mladičke čivave. Zdaj pa se zelo veselim že Arielinih mladičkov in že izbiramo imena. Malo pa me je tudi strah, da bi šlo kaj narobe."

Pisana druščina

Doma pa nimajo samo majhnih čivav, imajo še sokole, kačo ...

"Trenutno imamo doma japonske čine, čivavice in pomerance ter setra. Poleg tega imamo seveda še sokole, jaz pa kačo, ameriškega goža." Trenutno za živali skrbijo domači, saj se je pevki začelo izpitno obdobje: "Letošnja evrovizija je bila odlična odskočna deska zame in mojo ekipo. V sredini junija bom izdala nov singel s spotom, sicer pa snemam svoj prvi album, za katerega upam, da bo izšel septembra. Trenutno se je na Akademiji za glasbo, kjer študiram, začelo izpitno obdobje, tako da so moji kratkoročni načrti predvsem to, da naredim vse izpite."

Priporočamo