Raiven so vedno zanimale religije v povezavi z zgodovino

Raiven so vedno zanimale religije v povezavi z zgodovino (foto: Samantha Kandinsky) Samantha Kandinsky
23. 9. 2019

Čeprav se je glasbenica Raiven po Emi, kjer ji letos že tretjič ni uspel veliki met, nekoliko umaknila od javnosti, je vendarle vmes ustvarjala glasbo. Delček tega bo kmalu (na umetniški način) predstavila na ljubljanskem gradu, kjer si je vse skupaj zamislila kot potovanje, na katerem predstavlja svoj vzporedni svet. Poleg tega pa bo na gradu ustoličila še Kralja Babilona.

"Kralj Babilona je sopomenka za hudiča. Ker nisem hotela uporabiti te besede v besedilu, sem šla raziskovat, kako bi jo lahko na malo lepši način zapakirala. Na splošno so me vedno zanimale religije v povezavi z zgodovino. In zdi se mi, da ima to področje veliko besed, ki so redko uporabljene pri nas v umetnosti, tako v besedilih skladb kot v poeziji in v knjigah," je o svoji novi glasbeni zgodbi dejala Raiven.

In kakšen koncert v začetku oktobra obljublja umetnica? "Koncert na Ljubljanskem gradu se bo razlikoval od promocijskega koncerta v SiTi Teatru že s samo postavitvijo odra in bo vizualno še bolj privlačen. Večji del koncerta bodo z mano na odru plesalci in tudi na malo drugačen način bomo prepletli akustiko z elektroniko, kajti na drugih koncertih imam ali samo eno ali drugo. Tu pa bo prvič preplet obojega," je pojasnila Raiven, ki se je sicer kar trikrat preizkusila v tekmovalnem delu na Emi. Dvakrat je bila druga (2016 in 2019, enkrat pa tretja (2017).

Priporočamo