Rajko Ferk - slikar, ki predstavlja novo smer

25. 2. 2015

Štajerski slikar Rajko Ferk svojo ljubezen do slikarstva prenaša tudi na številne druge ljubitelje umetnosti.

V njegovi zbirki so nastale prav posebne slike, ki jih je ustvaril najprej z japonskimi lopaticami in nato z zidarskimi 'špohtli'. Rajko je v zadnjem času precej prepoznaven obraz, saj prireja številne razstave, na katerih se predstavljajo novi umetniki. Povezuje pa tudi priznane slikarje iz različnih držav, s katerimi delujejo v okviru slikarskih kolonij. Njegova zbirka je trenutno razstavljena na 19 aktivnih razstavah, kjer predstavlja 300 svojih likovnih del.

"Razstav več ne štejem. Moj predstavnik za stike z javnostjo Andrej Okreša vodi evidenco in mislim, da je število tam pri 170. Razstavljal sem po galerijah, veliko raje pa postavim slike na ogled po hotelih in drugje, kjer je frekvenca ljudi veliko večja. Tako je galerija v Kavarni hotela Betnava izredno dobro obiskana. To galerijo vodim tri leta in v tem času je z menoj razstavljalo približno sto umetnikov iz domovine in tujine," doda Rajko. In res, na njegovi razstavi smo videli tudi že Braneta Kastelica s svojimi deli. Po novem pa tudi 6Pack Čukurja.

Pred dobrimi 15 leti je Rajko povsem po naključju zajadral v svet slikarstva, čeprav je tovrstno umetnost spremljal že vse življenje.

"Prvo razstavo sem imel v naši občini Duplek, naslednja je bila v Kosovelovem domu v Sežani. Prav Kras in Primorska sta moja pogosta destinacija."

Zadnja Rajkova razstava se je zgodila v Vinoteki in kavarni Vinag v Mariboru.

"V samem središču mesta smo odprli galerijo, ki jo tudi upravljam. Vse skupaj z glavnim namenom oživitve središča Maribora. Vsak mesec bomo gostili po enega slikarja ali slikarko, ob tem pa bo razstava združena ali s koncertom, stand up nastopom ali literarnim večerom."

MIMA

Priporočamo