Rajko Hrvatič besen na državo in Dars

Vir: Nova
2. 7. 2013

Razvpiti poslovnež Rajko Hrvatič, ki letošnje poletje posluje na relaciji koprske Škofije–Črna gora, kjer premožnim turistom oddaja svojo luksuzno jahto znamke Dominator z imenom La Gioia, v teh dneh besni.

Jezen je na državo, saj ob njegovem igralsko-hotelskem imperiju Carnevale predlaga cestne spremembe oziroma prometno preureditev na nekdanji meji z Italijo.

Če bi država in podjetje DARS onemogočila uporabo stranske ceste z mejnega prehoda proti Škofijam, bi kot prvega ta nepremišljena odločitev doletela ravno Hrvatiča in njegov kompleks Carnevale.

"Dars je zavohal posel. Kajti le tako bi Italijane in druge turiste, ki prihajajo k nam, prisilili v nakup vinjet ter jim dovolili dostop do prodajne točke in jih nato preusmerili na hitro cesto. To realno pomeni, da rednih oziroma stalnih gostov iz Italije, ki pridejo k nam, ne bi bilo več," je (jasno) v jezi razkril Hrvatič dnevniku Primorske novice ter nadaljeval:

"Mojo igralnico in hotel obišče veliko Tržačanov, zato bi bila pri meni škoda ogromna. Samo v igralnem salonu zaposlujem 70 ljudi. Že tako delamo na meji rentabilnosti. Če bo posel še dodatno upadel, lahko postanemo nelikvidni in zapremo," je jasen Rajko, ki je posebnež tudi zato, ker državi od nekdaj redno plačuje vse davke in dajatve.