Primorski poslovnež Rajko Hrvatič, ki v svojem hotelsko-igralskem imperiju Carnevale na Škofijah pri Kopru iz dneva v dan preseneča s pestrostjo ponudbe, se lahko pohvali tudi s svojo restavracijo Venezia, ki deluje v sklopu tega.
Pred dnevi je potekalo že četrto kulinarično potovanje v spomladanski sezoni četrte izvedbe Istra Gourmet tour, ki ga organizira Obrtna zbornica istrske županije. Kot edina restavracija iz Slovenske Istre je sodelovala Hrvatičeva restavracija in s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami prepričala prav vse. Zmagovalna jed je bila po ocenjevanju gostov marinirana hobotnica v pečici s krompirjem in črnimi olivami, zraven katere je priznan primorski vinar Klenar ponudil kakovosten cabernet souvignon iz leta 2013 ter zadel v polno.
"Ponosen sem na svojo kuharsko ekipo restavracije Venezia, ki z jedmi navdušuje še tako zahtevne goste. S kulinarično kreativnostjo pri jedeh so v zadnjih letih šli kar nekaj korakov naprej in vesel sem, da to opazijo tudi kulinarični kritiki pri nas in v tujini," nam je razkril Rajko.
Novo na Metroplay: ""Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del