Rajko Hrvatič: Razdaja svojo kri

Vir: Lea
28. 1. 2010

Primorski poslovnež Rajko Hrvatič že od mladih dni velja za vzornega člana med slovenskimi krvodajalci, saj mu nikoli ni težko pomagati ljudem tudi na zdravstvenem področju.

''Res je, da sem že dolga leta krvodajalec. Ampak bi rekel, da sem bolj kot redni krvodajalec z letnimi presledki. Z veseljem povem, da dajem kri po svojih zmožnostih, če ustreza krvni skupini, ki jo iščejo. To počnem že od mojega 22. leta, tako da sem za nekatere starosta v krvodajalskem svetu,'' v smehu razkrije Rajko in nadaljuje:

''Pred časom sem se ponovno odzval, saj menim, da tako nekomu pomagam in mu s tem morda rešim tudi življenje. Spomnim se, da se je pred leti zgodil neprijeten dogodek, o katerem ne bom govoril, ko me je nepričakovano poklical igralec Rado Mulej in me zaprosil za hitro pomoč pri darovanju krvi. Takoj sem se zorganiziral in povprašal še moje bližnje prijatelje, med katerimi sta Sebastjan Vežnaver in Špelca, ki sta bila brez pomislekov takoj za to, da priskočita na pomoč. Osebno menim, da je to humano dejanje, ali bolje rečeno, dejanje, ki bi moralo biti 'dolžnost' vsakega izmed nas. Jaz imam krvno skupino 0, ki ustreza vsem, in nimam težav, kadar je moram dati kaj več, saj se kri, kot vemo, obnavlja.''