Rajko Hrvatič: S Tajske na sodišče!

13. 2. 2017 | Vir: Nova
Deli
Rajko Hrvatič: S Tajske na sodišče! (foto: Sašo Radej)
Sašo Radej

Primorski poslovnež Rajko Hrvatič, ki je v januarskih dneh še brezskrbno užival na družinskem počitniškem oddihu na Tajskem, se je ob vrnitvi v Slovenijo moral odpraviti na koprsko sodišče na predobravnavni narok za obtožene, ki jim tožilstvo očita kazniva dejanja.

Vzrok Hrvatičevega prihoda na sodišče naj bi bilo dogajanje v enemu od nočnih lokalov po imenu Lady Rouge v Sežani, kjer naj bi se dogajale zlorabe – trgovina z ljudmi ter zlorabe v povezavi s prostitucijo.

Po pisanju obalnega dnevnika Primorske novice je Rajko na sodišče prišel popolnoma miren ter je sodnici Meri Mikac zanikal kakršnokoli povezavo s temi zadevami. V pogovoru s sodnico je prvič javno tudi razkril, da je lani igralni salon Carnevale na Škofijah pri Kopru prodal za 7,5 milijona evrov.

V povezavi z obtožbo pa je dodal: "Imel sem koncesijo za prirejanje iger na srečo. Če bi se ukvarjal z očitanimi kaznivimi dejanji, bi vse izgubil. Moral bi biti res psihopat za v Idrijo, če bi si kaj takega drznil," je povedal ter dodal, da so njegove nepremičnine vredne več kot 12 milijonov evrov ter da z oddajanjem teh z najemninami na mesec dobi približno deset tisoč evrov.

Hrvatiča smo poklicali in ga ujeli na družinskem oddihu in smučanju v Kranjski Gori, a zadeve ni želel komentirati, saj da je vse nazorno s priloženimi dokumenti pojasnil na sodišču ter da očitke tožilstva odločno zanika.

Alojz Petrovčič

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk