Ranko Babić bo igral v prvi slovenski limonadi

Ranko Babić bo igral v prvi slovenski limonadi (foto: Goran Antley, Planet TV) Goran Antley, Planet TV
Vir: Story
22. 2. 2015

Res je, na Planet TV marca prihaja sveža 'romantična nadaljevanka', kot so jo opisali ustvarjalci serije Ena žlahtna štorija. Da gre za blažjo obliko t. i. televizijske limonade, nam je namignil tudi komik Ranko Babić, ki igra Bosanca Ibra. Če bo 'dolgoprogaška' serija uspešna, bomo videli čez nekaj časa, za zdaj pa se vsekakor lahko veselimo, da smo tudi Slovenci dobili svojo verzijo pri nas izjemno priljubljenega televizijskega žanra.

Novo serijo predstavljate kot slovensko romantično komedijo, kjer na plan privrejo vsa 'slovenska' čustva. Katera prevladujejo v naši deželici?

Mislim, da zavist. Ljudje se ne bi smeli obremenjevati z drugimi, ker je to preprosto potrata časa. Bolje bi bilo to energijo usmeriti vase, ker zavist škoduje samo tebi in ljudem okoli tebe.

Na katero čustvo niste najbolj ponosni pri sebi in mislite, da bi ga morali 'potlačiti' oziroma povsem izbrisati?

Na jezo. Prevečkrat se razjezim in potem čez čas vidim, da je bilo vse nesmiselno.

Kakšne igralske vloge vam najbolj ustrezajo in kakšen lik boste odigrali tokrat? Vam je pisan na kožo?

Najbolje mi ustrezajo komične vloge. Če sem iskren, sem do zdaj igral samo v komedijah, tako na gledaliških odrih kot televiziji. Tudi tokrat, v novi seriji, igram lik, ki je komičen. Vloga mi je kar pisana na kožo, glede na to, da igram Bosanca, sam pa se pišem Babić.

Mislim, da bi romantični komediji lahko zaradi njene vsebine nadeli kar ime 'limonada'. Ima to privlačno konotacijo in ali menite, da jih imamo Slovenci radi?

Slovenci imamo radi limonade. Ne nazadnje, poglejte TV-spored in boste videli, koliko je španskih, venezuelskih, po novem tudi turških in hrvaških limonad. Če ne bi bile gledane, ne bi bile na sporedu. Mi pa ne delamo klasične limonade, zato bo ta serija nekaj posebnega. Za vsakega gledalca se bosta našla lik in situacija, ki mu bosta blizu.

Če se prav spomnim, je popularnost Esmeralde posledično vplivala na številne novorojenčke, ki so jih poimenovali po njej. Menite, da bi lahko slovenska limonada tako navdušila svet?

Upam, da jih bo navdušila, ampak spet v mejah normale. Res ne bi bilo fino, da bi se moj lik tako zasidral med gledalci, da bi bilo čez dve leti vsakemu drugemu fantku ime Ibro, kot bo meni v seriji. Kako bi pa vedeli, kdo je kdo, če bi bili kot na Kitajskem, vsi z istim imenom. (smeh) Če bo navdušila svet, glede na našo majhnost, pa ne vem, bolj težko.

Jih sami gledate oziroma ste ob kateri odraščali in imate še kako žive spomine na določeno 'dolgoprogaško' serijo?

Joj, ko sem bil v osnovni šoli, je mami gledala Santo Barbaro in sem nekajkrat z njo pogledal kakšen del, ker seveda takrat na televiziji še ni bilo 180, ampak samo pet do šest programov. Nisem mogel verjeti in še preden sem se zavedal, sem bil obseden z njo in nekaj časa redno gledal, kaj se bo zgodilo s Cruzom in Eden, o groza. No, potem ko sem izvedel, da ima Santa Barbara več kot dva tisoč delov, sem si rekel, a si ti nor, vsak dan to gledati ...

Kako pa potekajo snemanja tovrstnih serij in koliko dolgo snemate en del?

Tovrstno snemanje poteka hitro. Če na hitro sešteješ, vidiš, da en del snemamo približno dva dneva. Tako da ni šale, tekst moramo znati, že ko pridemo na snemanje, in to je pri nas majhen problem, ker tega nismo vajeni. Ampak se privajamo.

Se scenarij spreminja sproti in koliko je improvizacije, smeha na snemanju?

Improvizacije je malo, se moramo kar držati scenarija. Ampak s soigralcem Matjažem Javšnikom dostikrat ne moreva iz svoje kože in malo popestriva tekst, tako da je smeha kar precej. Snemalna ekipa je super, igralci odlični, v zraku je pozitivno vzdušje, tako da se imamo res 'fajn'.

Kje vidite največje pluse pri seriji in tem, da ste se odločili za sodelovanje?

Glede na to, da se prvič v Sloveniji snema taka serija, je že to velik izziv. Za sodelovanje sem se odločil hitro, ker me je lik takoj navdušil, pa še izvedel sem, da bo Ana Dolinar igrala punco, ki jo bo moj lik osvajal, tako da je bil to samo še dodaten plus.

Menite, da trenutno več ljudi gleda serije kot filme? Vedno večja igralska imena se namreč odločajo za igranje v serijah. Zakaj je tako?

Zato, ker se v seriji da bolje razviti lik in zgodbo, ljudje postanejo hitro obsedeni s serijo, in to je super za ustvarjalce. Film je časovno omejen in morajo vse narediti na hitro.

Ste tudi sami obsedeni s kakšno serijo?

Sem, ja. Gledam Sodobno družino, Mike and Molly in Suits.

Slovenci smo tovrstnih romantičnih komedij imeli že kar nekaj, pa niso dolgo trajale. Menite, da bo tokrat drugače in da ima vaša vse elemente serije, ki bi se lahko obdržala res dolgo?

Ta serija bo drugačna od vseh do zdaj, ki so se predvajale na naših televizijah. Verjamem, da bo dobro sprejeta med gledalci, če se bo pa obdržala, je zelo težko napovedati. Tudi pri HBO-jevih serijah se nikoli ne ve, katera se bo prijela in katera ne, tako da mi to vprašanje zastavite čez dve meseca. Takrat bom vedel. Mi se bomo vsekakor maksimalno potrudili, da bodo gledalci v seriji uživali.

ena žlahtna štorijaEna žlahtna štorija: Družinske drame in boj za nasledstvo

Zgodba serije se dogaja na Primorskem, natančneje na posestvu, vrednem več milijonov evrov, ubada pa se z dramami družine Špacapan, vdovca Berta Špacapana in njegovih štirih hčerk, ki se po smrti mame vrnejo iz mesta, kamor so pobegnile v mladosti, in začne se igra nasledstva. V oporoki je mama zapisala, da bo posestvo dobila tista, ki bo poročena, po možnosti s sovaščanom, ki bo prevzel njihovo ime, sicer posestvo dobi Cerkev.

Dramatičen razplet bodo do vrhunca pripeljali protagonisti zgodbe, saj se v glavnih vlogah znajde veliko znanih igralcev. Očeta igra Janez Starina, njegove hčerke pa Vesna Pernarčič, Ana Dolinar, Medea Novak in Ajda Smrekar. V vlogah njihov fantov se bodo predstavili Matjaž Javšnik, Ranko Babić, Stane Tomazin in Vojko Belšak.

Za revijo Story: Manja Plešnar

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story07/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 07/2015

Story 07/2015, od 12. 02. 2015