Ranko Babić iskreno o boleči temi – krizi srednjih let

Ranko Babić iskreno o boleči temi – krizi srednjih let (foto: Goran Antley) Goran Antley
26. 9. 2019

Po uspešnici Moška copata, ki je presegla kar nekaj rekordov, na gledališke odre Špas teatra prihaja nova avtobiografska komedija Ranka Babića: Kriza srednjih let. Ta je hujša od pubertete, saj stvari, žal, ne gredo več navzgor, ampak obratno!

“Ko sem štartal s predstavo Moška copata, si niti v sanjah nisem mislil, da bo dobila laskavi naziv najdlje trajajoče hit komedije Špas teatra. Nekaj najlepšega je, ko veš, da si nasmejal več kot 115.000 gledalk in gledalcev. Občinstvo me je velikokrat spraševalo, kaj bo moja naslednja predstava? In ker so si želeli še, se zdaj vračam z novo komedijo. Pripravite se na nadaljevanje, na še bolj aktualno in za vsakega moškega zelo bolečo temo – krizo srednjih let. Ampak verjemite mi, ta je lahko tudi zelo zabavna,” je povedal Ranko, ki se že zelo veseli medijske premiere, ki bo 28. septembra v Mengšu, kjer domuje Špas teater. 

V predstavi Kriza srednjih let bo priljubljeni komedijant Ranko Babić z občinstvom zaupno delil izkušnje o tem, kako se sooča s krizo srednjih let, ki prej ali slej doleti vsakega moškega. In kako ta, hočeš-nočeš, vpliva na odnose z boljšo polovico. Po prihodu drugega otroka v družino, selitvi in opazkah, da pri 38 letih ni več tako poskočen, agilen in fleksibilen kot je bil nekoč, je Ranko začel iskati hitre rešitve. Da bo le žena začela ponovno nositi tangice! Stisnil je tudi zobe, začel plesati salso in hodit na jogo za pare. In potem novo presenečenje. Je res iz leta v leto bolj podoben očetu in njegova draga svoji mami?! Morda sta za vse to kriva otroštvo in vzgoja, morda pa so srednja leta samo pravi čas, da se poišče strokovna pomoč! V novi nori komediji Kriza srednjih let bo Ranko prvič spregovoril tudi o tem, kako je na drugem otroku delal več kot tri leta, hodil na teste, štel kdaj so ovulacijski dnevi in prvič v življenju zavračal seks, ker se je, kot pravi, na trenutke počutil kot mašina za proizvodnjo spermijev. Ja, če to ni kriza?!